Succeed.cz/Fórum/Co dělat, když mám málo sledujících na sociálních sítích?

Co dělat, když mám málo sledujících na sociálních sítích?

Nedávno jsem si všiml, že moje profily na sociálních sítích nejsou tak populární, jak bych si představoval. Snažím se pravidelně publikovat příspěvky, sdílet zajímavý obsah a zapojovat se do různých diskuzí, ale sledujících jaksi ubývá. Možná dělám něco špatně nebo nevyužívám správné strategie pro zviditelnění. Zajímalo by mě, co konkrétně mohu udělat pro to, abych získal více followerů na Instagramu nebo Facebooku? Existují nějaké osvědčené tipy a triky, které by mohly fungovat? Jaké typy obsahu nejvíce přitahují lidi a motivují je k tomu, aby mě sledovali? A co třeba používání hashtagů nebo spolupráce s influencery – má to smysl? Je lepší zaměřit se na kvalitu obsahu nebo spíš na častější publikování? Rád bych slyšel vaše názory a zkušenosti. Jak jste to zvládli vy? Jaké máte rady pro někoho, kdo se snaží vybudovat svou značku na sociálních sítích, ale zatím nemá moc sledujících? Děkuju za pomoc!

145 slov
1.5 minut čtení
2. 4. 2021
Romana Švábová

Získání sledujících na sociálních sítích je fakt oříšek. Mně se osvědčilo pár věcí. Za prvé, kvalita obsahu je fakt důležitá. Lidi láká hezký vizuál, ale taky zajímavý a autentický obsah. Můžeš zkusit různý formáty – videa, příběhy nebo třeba živá vysílání, což je teď hodně v kurzu.

Hashtagy určitě používej, ale dej pozor na ty relevantní. Nejlepší je mix populárních a těch méně známých, aby tě našli i noví lidi. Také je dobrý spolupracovat s influencery nebo jinými uživateli – to ti může přivést nové sledující.

Co se týče frekvence, zkus najít balanc. Nechci říkat, že musíš postovat denně, ale pravidelnost pomáhá udržet zájem. Zkus třeba plánovat příspěvky dopředu.

A nezapomínej na interakci! Odpovídej na komentáře, zapojuj se do diskuzí a buď aktivní v komunitě. I to může pomoct. Držím palce!

130 slov
1.3 minut čtení
18. 6. 2024
Bohuslav Janků

Když máš málo sledujících, tak to chce trochu změnit přístup. Zkus se zaměřit na obsah, který je pro tvoji cílovku zajímavý. Místo pravidelného postování bys mohl zkusit kvalitu – třeba udělat pár pořádných příspěvků s hezkýma fotkama nebo videama. Hashtagy jsou důležitý, ale používej ty relevantní, aby si tě našli lidi, co zajímají stejné věci jako ty. Spolupráce s influencery může fungovat, ale je třeba vybírat si ty, co mají podobný styl a hodnoty. Zkus se víc zapojit do diskuzí a komentovat příspěvky ostatních, což ti může přivést nové sledující. A hlavně buď trpělivej – budování značky chce čas.

99 slov
1 minut čtení
22. 8. 2024
Helena Bláhová
Succeed.cz/Články/Rozhovory s experty
Jak budovat značku v digitálním světě: Osobní zkušenosti úspěšného podnikateleRozhovor s úspěšným podnikatelem o tom, jak efektivně budovat značku v online prostředí. Získejte cenné tipy a strategie pro úspěch na internetu.
1000 slov
10 minut čtení
4. 12. 2020
David Horák
Přečíst článek
Podobné otázky