Jak se vypořádat s neustálými pracovními emaily po pracovní době?
Mám takový problém, který mě už opravdu unavuje a rád bych slyšel názory ostatních. Pracuji v oblasti marketingu a poslední dobou se mi zdá, že moji kolegové a šéfové mají pocit, že pracovní doba je jen orientační. Neustále dostávám emaily i po večerech a o víkendech, ať už jde o urgentní úkoly nebo jen nějaké drobnosti, co by klidně mohli nechat na pondělí. Když se snažím odpovědět, cítím, že to narušuje můj osobní čas a odpočinek. Zkoušel jsem si stanovit hranice, ale vždycky se najde někdo, kdo mě osloví. Jak to děláte vy? Měli jste podobné zkušenosti? Zajímalo by mě, jestli máte nějaké tipy na to, jak se s tímto problémem vypořádat. Je lepší ignorovat tyto emaily a snažit se je přehlížet, nebo se s někým otevřeně bavit o tom, co mi to dělá? Jak si udržujete zdravý pracovní a osobní život? Občas mám pocit, že jsem v pasti a nevím, co s tím dělat. Zajímalo by mě také, jestli máte nějaké techniky nebo metody, které vám pomohly snížit stres z těchto pracovních povinností mimo pracovní dobu. Jak efektivně komunikovat s kolegy a šéfem bez toho, abych přišel o svou pohodu? Děkuju za všechny rady!