Succeed.cz/Fórum/Jaké jsou nejlepší aplikace na investování pro začátečníky?

Jaké jsou nejlepší aplikace na investování pro začátečníky?

Zdravím všechny, chtěl bych se zeptat na něco, co mě už delší dobu trápí. Zajímám se o investování a chtěl bych začít, ale nevím, kde začít. Slyšel jsem, že existuje spousta aplikací, které jsou určeny přímo pro začátečníky a pomáhají lidem s prvními kroky v investování. Mám na mysli mobilní aplikace, které jsou snadno použitelné a nevyžadují žádné předchozí zkušenosti ani hluboké znalosti o finančních trzích. Chci se vyhnout složitým platformám, které mají příliš mnoho funkcí a pak mě to jen zmátlo. Zajímalo by mě, jaké aplikace byste doporučili pro někoho, kdo teprve začíná a má omezený rozpočet. Je dobrý nápad začít s nějakými demo účty nebo simulátory předtím, než se pustím do reálného investování? A co třeba poplatky za používání těchto aplikací? Jsou nějaké bezpoplatkové nebo s nízkými poplatky? Jak je to s podporou zákazníků a edukativními materiály? Chtěl bych mít přístup k nějakým zdrojům, které mi pomohou lépe pochopit základy investování. Děkuji za vaše tipy a rady!

159 slov
1.6 minut čtení
6. 11. 2024
Renata Šindelářová

Jasně, rozumím. Pro začátečníky bych doporučil pár aplikací, co jsou fakt intuitivní. Například Revolut nebo Robinhood jsou super pro jednoduší investice a nemají vysoké poplatky. Plus, většina z nich má možnost demoa, takže si to můžeš vyzkoušet bez rizika. Měj na paměti, že i bez poplatků můžeš narazit na skryté náklady, takže si to pořádně prostuduj.

Dále je dobrý se podívat na eToro, tam jsou i sociální funkce, kde můžeš vidět, co dělají jiní investoři, což je fajn pro inspiraci. Co se týče vzdělávacích materiálů, většina těchto aplikací má nějaké tutoriály nebo články, takže to můžeš využít.

Pokud jsi úplně bez zkušeností, tak určitě doporučuji začít s demem, abys věděl jak to funguje než skočíš do reálných peněz. Vždycky je dobrý mít přehled a udělat si nějaký ten základní výzkum než něco koupíš.

132 slov
1.3 minut čtení
1. 5. 2024
Libor Smola

Zdar, tak pokud se chystáš začít s investováním, doporučuji zkusit aplikace jako je Robinhood, eToro nebo Revolut. Tyhle jsou dost jednoduchý a mají i možnosti pro začátečníky. Můžeš si tam otevřít účet bez nějakých velkých poplatků, což je super pro ty, co mají omezený rozpočet. Taky mají různé tutoriály a edukativní materiály, aby ses aspoň trochu zorientoval.

Jinak co se týče demo účtů, určitě je to dobrý nápad. Můžeš si vyzkoušet investování bez rizika ztráty peněz. Obecně platí, že mnohé platformy mají i mobilní verze, což je fajn, abys mohl sledovat trhy na cestách.

S poplatkama to bývá různý, ale většina těchto aplikací má nízké nebo žádné poplatky za obchodování, takže o to bys neměl mít strach. A zákaznická podpora bývá celkem v pohodě, většinou reagují rychle. Držím palce!

129 slov
1.3 minut čtení
14. 10. 2024
Bohuslav Janků
Succeed.cz/Články/Investování pro začátečníky
Nejlepší investiční nástroje pro začátečníky: Přehled možností a jejich výhodyČlánek přehledně představuje nejlepší investiční nástroje pro začátečníky, včetně jejich výhod a praktických tipů pro nováčky. Ideální pro každého, kd...
1000 slov
10 minut čtení
22. 8. 2023
Karolína Malá
Přečíst článek
Podobné otázky