Succeed.cz/Fórum/Může změna myšlení skutečně ovlivnit můj úspěch v práci?

Může změna myšlení skutečně ovlivnit můj úspěch v práci?

Zajímalo by mě, jestli skutečně platí to, co se často říká o síle myšlení a jak to ovlivňuje náš úspěch v práci. Mám pocit, že všechno, co děláme, začíná v naší hlavě. Když se podívám kolem sebe, vidím lidi, kteří dosahují skvělých výsledků, a zároveň i ty, kteří se snaží, ale nikdy se jim to nepodaří. Je to jen o schopnostech a dovednostech nebo je tam něco víc? Podle některých teorií by měl pozitivní přístup a otevřená mysl pomoci překonat překážky a lépe se adaptovat na změny v pracovním prostředí. Zajímalo by mě, jak moc je pravda, že když si nastavíme myšlení na úspěch, můžeme tím ovlivnit naše kariérní možnosti. Měli byste nějaké konkrétní zkušenosti nebo příklady z praxe? Myslíte si, že když změníme způsob, jakým uvažujeme o svých schopnostech a potenciálu, třeba i při investování do vlastního rozvoje nebo při jednání s kolegy, může to mít reálný dopad na naše profesní úspěchy? Jak jste to zažili vy? Má vůbec smysl pracovat na změně myšlení, když se snažíme uspět v tak rychle se měnícím světě podnikání?

176 slov
1.8 minut čtení
9. 9. 2022
Milada Pazderová

Jo, změna myšlení fakt může mít vliv na úspěch v práci. Když se člověk soustředí na pozitivní přístup a otevřenost, líp zvládá stres a problémový situace. Mám kámoše, co byl dřív dost pesimistickej a furt si stěžoval, jak mu nic nevychází. Pak začal číst knížky o osobním rozvoji a snažil se víc myslet na to, co může zlepšit. Teď má lepší vztahy s kolegy a i povýšení dostal. Podle mě je důležitý investovat do sebe, učit se novým věcem a nebát se zkoušet nové přístupy. Takže jo, změna myšlení rozhodně smysl má. A v rychle se měnícím světě to platí dvojnásob – adaptabilita je klíčová.

105 slov
1.1 minut čtení
3. 8. 2023
Michaela Balounová

Naprosto s tebou souhlasím, myšlení fakt hraje velkou roli. Mně osobně dost pomohlo, když jsem začal mít pozitivní přístup a víc se soustředit na to, co chci dosáhnout. Když máš otevřenou mysl, lépe se adaptuješ na změny a překonáváš překážky. Z vlastní zkušenosti vím, že když se zaměříš na rozvoj svých dovedností a věříš si, tak ti to otevře víc dveří. Taky jsem si všiml, že lidi s pozitivním myšlením často přitahujou další úspěšný lidi kolem sebe, což může být celkem motivující. Takže jo, rozhodně má smysl na tom pracovat! V dnešní době, kdy se všechno mění rychle, je důležité umět se adaptovat a zůstat pozitivní.

106 slov
1.1 minut čtení
23. 10. 2024
Robert Bílek
Succeed.cz/Články/Psychologie úspěchu
Vliv neuroplasticity na vaši kariéru: Jak změnit myšlení, abyste uspěli?Zjistěte, jak neuroplasticita ovlivňuje vaši kariérní výkonnost a jak můžete změnit své myšlení pro dosažení úspěchu.
1000 slov
10 minut čtení
28. 4. 2021
Adam Veselý
Přečíst článek
Podobné otázky