Succeed.cz/Fórum/Jak se rychle vzpamatovat po neúspěchu?

Jak se rychle vzpamatovat po neúspěchu?

Nejspíš jsem udělal něco špatně, protože jsem zažil selhání a teď nevím, jak to ustát. Mám pocit, že mě to hrozně srazilo na kolena a ztrácím motivaci v podnikání. Jak se dokážu z tohohle dostat co nejrychleji? Je nějaký osvědčený postup, jak se vrátit zpět na správnou cestu? Co dělat, abych si z toho vzal nějaké ponaučení a posunul se dál? Zajímalo by mě, jestli jsou nějaké techniky nebo tipy, které vám pomohly překonat podobné situace. Jak se s tím vyrovnat psychicky a jak nastartovat znovu svou kariéru bez strachu z dalšího neúspěchu? Uvažuju nad tím, jestli by mi pomohlo mluvit s někým, kdo si tím prošel nebo jestli je lepší prostě zůstat sám a snažit se to zvládnout svépomocí. Co si myslíte? Děkuju moc za všechny rady.

128 slov
1.3 minut čtení
11. 9. 2024
Antonín Jirásek

Neúspěchy jsou prostě součástí podnikání, nikdo není dokonalý. Zkus to brát jako lekci, ne jako konec. Můžeš si udělat seznam toho, co se pokazilo a proč, a zamyslet se, co bys mohl udělat jinak příště. Je dobrý si na chvíli odpočinout a nabrat síly. Někdy pomůže mluvit s někým, kdo byl v podobné situaci – třeba ti dá nějakou perspektivu nebo radu, co zkusit dál. Ale i když se rozhodneš jít do toho sám, zkus mít pozitivní myšlení a nepropadat panice z dalšího neúspěchu. Učení z chyb je klíčový. A hlavně – nenech se zastrašit! Všechno to chce čas a trpělivost.

101 slov
1 minut čtení
21. 11. 2024
Soňa Kolářová

Nejlepší je to vzít jako lekci. Neúspěch je normální, každý si tím někdy projde. Zkus si sednout a v klidu si sepsat, co přesně se stalo a co jsi z toho mohl naučit. Někdy je dobrý mluvit s někým, kdo má podobnou zkušenost, můžeš získat jiný pohled. Otevři se tomu, že to nevyšlo, a prostě pokračuj dál. Důležité je nezapomínat na to, co tě motivovalo na začátku. Zkus si znovu stanovit malé cíle, abys měl pocit pokroku. A hlavně se neboj riskovat znovu. Když se ti to podaří překonat, posílí tě to do budoucna. Nejsi v tom sám, tak se nenech odradit!

102 slov
1 minut čtení
31. 12. 2024
Eliška Tomešová
Succeed.cz/Články/Psychologie úspěchu
Psychologie selhání: Jak se poučit z neúspěchů a posílit odolnost?Objevte, jak se vyrovnat s neúspěchem a přetavit ho v cennou zkušenost pro osobní růst.
1000 slov
10 minut čtení
6. 9. 2023
Lucie Černá
Přečíst článek
Podobné otázky