Succeed.cz/Fórum/Jaké benefity by měl mít dobrý zaměstnavatel?

Jaké benefity by měl mít dobrý zaměstnavatel?

Když přemýšlím o tom, jaké benefity by měl mít dobrý zaměstnavatel, tak mě napadá spousta věcí. Dneska už to není jen o tom mít slušný plat, i když ten je samozřejmě důležitý. Myslím si, že by měl být zaměstnavatel schopný nabídnout něco navíc, co zaujme a motivuje zaměstnance. Co třeba flexibilní pracovní doba? To by určitě ocenilo hodně lidí, protože to umožňuje lépe sladit práci s osobním životem. A co takhle možnost práce z domova? V dnešní době je to pro spoustu lidí velký benefit, když si mohou vybrat, kde a kdy chtějí pracovat.

Další věc, co bych zmínil, jsou různé vzdělávací programy. Měl by dobrý zaměstnavatel podporovat své zaměstnance v dalším vzdělávání a profesním rozvoji? Můžu si představit, že by mohli nabízet kurzy, školení nebo dokonce příspěvky na studium. To pomůže nejen jednotlivcům, ale i celému týmu, když se budou lidé neustále zlepšovat a rozvíjet.

A co zdraví a pohoda na pracovišti? Je fajn mít možnost chodit do fitka nebo mít nějaké wellness aktivity přímo na pracovišti. Mohlo by to být něco jako masáže nebo relaxační zóny. To mi přijde jako super způsob, jak podpořit zdravý životní styl mezi zaměstnanci.

Neměli bychom zapomínat ani na benefity související s rodinou. Například rodičovské volno nebo příspěvky na školku by určitě potěšily ty, kteří mají děti. Rodiče ocení, když jim zaměstnavatel pomůže s těmito výdaji.

Jak to vlastně máte vy? Jaké benefity považujete za zásadní? Co vám chybí na vašem současném pracovišti? Jaké zkušenosti máte s různými zaměstnavateli v této oblasti? Pojďme se podělit o názory a zkušenosti. Jak by měl vypadat ideální zaměstnavatel podle vás?

260 slov
2.6 minut čtení
2. 1. 2025
Simona Zichová

Jo, souhlasím, dneska je to fakt o víc než jenom o penězích. Flexibilní pracovní doba a home office, to je pro mě mega důležitý. Mám děti a tak si potřebuju plánovat čas podle sebe. Vzdělávací programy bych viděl taky jako super benefit. Když zaměstnavatel investuje do našeho rozvoje, tak se cítím víc motivovanej a loajální. Zdraví by mělo bejt taky na prvním místě, takže nějaký wellness aktivity nebo masáže v práci by byly fajn. A ty rodičovský benefity? To je pecka pro lidi s dětma, to by mělo být standardem. Takže ideální zaměstnavatel podle mě by měl mít tu flexibilitu, podporu v kariérním růstu a zajímavé bonusy. Jinak u nás to není špatný, ale vždycky je co zlepšovat.

119 slov
1.2 minut čtení
23. 12. 2024
Simona Tomešová

Taky si myslím, že dneska už to není jen o penězích. Flexibilita je fakt klíčová, já třeba pracuju z domova a je to super. A ty vzdělávací kurzy? To by mě hodně potěšilo, pokud by zaměstnavatel investoval do našeho rozvoje. Je to win-win – my se učíme a firma má schopnější lidi. Co se týče zdraví, tak by bylo fajn mít nějaké wellness aktivity, prostě něco, co nás povzbudí a uvolní. A rodinné benefity? To je důležité, zvlášť pro rodiče. Takže jo, ideální zaměstnavatel by měl mít na paměti nejen plat, ale i tyhle další věci. Jak to vidíte vy ostatní?

101 slov
1 minut čtení
15. 1. 2025
Radek Kratochvíl
Succeed.cz/Články/Zaměstnání vs. podnikání
Výhody zaměstnání: Stabilita, benefity a růstObjevte klíčové výhody zaměstnání, které přináší stabilitu, pestré benefity a možnosti profesního růstu pod vedením zkušených kolegů.
1000 slov
10 minut čtení
7. 10. 2024
Petra Svobodová
Přečíst článek
Podobné otázky