Kdy je ten správný okamžik na rozjezd vlastní firmy?
Někdy se v životě dostaneme do situace, kdy si říkáme, jestli už není na čase udělat krok směrem k nezávislosti. Jak poznat, že už je čas opustit zaměstnání a pustit se do podnikání? Přemýšlím o tom, jestli jsou nějaké konkrétní signály, které by mohly naznačovat, že bych měl rozjet vlastní firmu. Možná cítím, že mě současná práce nenaplňuje, nebo mám nápady, které mě neustále drží vzhůru v noci. Je to normální pocity? Jak moc by mi měla vadit rutina a stereotyp v práci? Hledám nějaké jasné znamení – třeba když mě šéf neustále ignoruje a já mám pocit, že moje schopnosti nejsou využity naplno. Mělo by to být o tom, jak se cítím a co chci dělat? Nebo by měly hrát roli i finanční aspekty, jako je úspora peněz na rozjezd a plánování rozpočtu pro první měsíce? Je důležité mít nějaký plán nebo strategii před tím, než se rozhodnu odejít? Jak moc bych se měl spoléhat na intuici ve srovnání s racionálním zvažováním všech pro a proti? Píšete někdo z vlastní zkušenosti, kdy jste si řekli ‘teď nebo nikdy’? Jak jste se rozhodovali? Co vás motivovalo k tomu, abyste opustili jistotu zaměstnání a začali s podnikáním? Myslíte si, že existují nějaké univerzální rady, které by mohly pomoci při tomto rozhodování? Jaká kritéria jste si stanovili vy sami? Zajímalo by mě víc názorů od lidí, kteří už tuto cestu prošli. Jaké byly vaše největší obavy při přechodu z pracovního poměru na podnikání? Je to opravdu tak riskantní, jak si mnozí lidé myslí? Opravdu stačí mít jen dobrý nápad, nebo je za tím víc než to?