Succeed.cz/Fórum/Jaký online kurz byste doporučili pro začátek?

Jaký online kurz byste doporučili pro začátek?

V poslední době jsem hodně přemýšlel o tom, jaké možnosti se nabízejí v oblasti online vzdělávání. S rozvojem technologií a digitálního světa je tolik kurzů, které slibují zlepšení dovedností, ať už jde o podnikání, marketing, programování nebo osobní rozvoj. Ale když se člověk rozhodne, že by chtěl začít s něčím novým, občas je těžké se orientovat ve všech těch nabídkách. Takže se ptám - jaký online kurz byste doporučili pro začátek? Co vás zaujalo, co vám skutečně pomohlo na vaší cestě? Mám na mysli kurzy, které jsou vhodné pro úplné začátečníky, ideálně něco, co pokrývá základy a zároveň nabízí praktické tipy do reálného života. Třeba něco o podnikání v digitální době, základy investování nebo i dovednosti jako je copywriting či SEO. Jaké platformy jsou podle vás nejlepší? Je lepší zvolit placený kurz nebo najít něco zdarma? Jaké zkušenosti máte s různými lektory nebo školami? Chtěl bych slyšet vaše názory a doporučení, protože si opravdu nejsem jistý, kudy se vydat a kde začít. Děkuji za všechny tipy a rady!

168 slov
1.7 minut čtení
8. 11. 2024
Daniela Průchová

Zdravím, tak já bych doporučil začít třeba s kurzem na Coursera nebo Udemy. Na Coursera máš spoustu základních kurzů o podnikání a digitálním marketingu, které jsou dost přístupné pro úplné nováčky. Udemy zase nabízí hodně kurzů zaměřených na copywriting a SEO, což se může hodit. Většinou tam mají nějaký slevy, takže to není tak drahý.

Pokud chceš něco zdarma, podívej se na YouTube – tam najdeš spoustu návodů a tipů. Je pravda, že placený kurzy bývají víc strukturovaný a mají lepší podporu od lektorů, ale když se teprve rozkoukáváš, klidně začni s těma bezplatnýma zdrojema.

Co se týče lektorů, tak si přečti recenze – to ti dost pomůže vybrat někoho kvalitního. Hlavně se neboj experimentovat a zkoušet různé témata, dokud nenajdeš to, co tě fakt baví.

126 slov
1.3 minut čtení
8. 12. 2024
Bedřich Novotný

Zdar, pokud teď začínáš, doporučil bych kouknout na Courseru nebo Udemy. Tam najdeš spoustu kurzů na různý témata. Například něco o digitálním marketingu nebo copywritingu by mohlo být fajn. Většina lekcí je dost přístupná pro začátečníky a najdeš tam i praktický ukázky. Pokud nechceš hned platit, tak zkus free kurzy, jako je třeba Google Digital Garage, to je super pro základní znalosti. Když jsem začínal s investováním, pár dobrých tipů jsem našel v online kurzech od Khan Academy, to je taky free a má to solidní úroveň. Z mojí zkušenosti je lepší investovat do kurzu, který má dobré hodnocení a recenze, než riskovat s něčím zadarmo, co za moc nestojí. Držím palce!

114 slov
1.1 minut čtení
6. 10. 2024
Magdaléna Šťastná
Succeed.cz/Články/E-learning trendy
Kdy je nejlepší čas na zahájení online kurzu?Analyzujeme faktory ovlivňující načasování spuštění online vzdělávacího programu a poskytneme tipy pro úspěšné zahájení.
1000 slov
10 minut čtení
15. 4. 2024
Karolína Malá
Přečíst článek
Podobné otázky