Kde najdu investory pro svůj startup v roce 2023?
Přemýšlím, jak sehnat investory pro svůj nový startup, který mám v plánu rozjet v roce 2023. Chtěl bych vědět, kde a jak je hledat. Mám nějaké myšlenky na to, co by mohlo fungovat, jako třeba různá akcelerátory nebo crowdfundingové platformy. Ale nejsem si jistý, jestli je to to pravé. Mám pocit, že bych měl oslovit i venture kapitálové firmy, ale nevím, jak na to. Zajímalo by mě, jestli někdo z vás má zkušenosti s tím, kde najít ty správné investory, kteří by byli ochotni podpořit moje nápady. Myslíte si, že sociální sítě jako LinkedIn mohou hrát roli v hledání investorů? A co networkingové akce? Je dobré se účastnit různých startupových konferencí a meetupů? Jaké jsou vaše oblíbené metody na oslovení investorů? Rád bych se dozvěděl, co všechno jste vyzkoušeli a co vám fungovalo nebo naopak nefungovalo. Pokud máte tipy na konkrétní místa nebo komunity, kde bych mohl potkat potenciální investory, budu moc vděčný. Je nějaká specializovaná platforma nebo skupina na Facebooku, kde se sdružují lidé hledající investice? Jaké byste doporučili strategie při prezentaci nápadu investorům? Jakým způsobem byste přistupovali k tomu, abyste zaujali jejich pozornost a přesvědčili je o potenciálu vašeho projektu? Také by mě zajímalo, jestli je lepší mít už hotový prototyp produktu před tím, než začnu shánět investice nebo stačí mít jen dobrý business plán a jasnou vizi? Díky za všechny rady a tipy!