Succeed.cz/Fórum/Kde najdu investory pro svůj startup v roce 2023?

Kde najdu investory pro svůj startup v roce 2023?

Přemýšlím, jak sehnat investory pro svůj nový startup, který mám v plánu rozjet v roce 2023. Chtěl bych vědět, kde a jak je hledat. Mám nějaké myšlenky na to, co by mohlo fungovat, jako třeba různá akcelerátory nebo crowdfundingové platformy. Ale nejsem si jistý, jestli je to to pravé. Mám pocit, že bych měl oslovit i venture kapitálové firmy, ale nevím, jak na to. Zajímalo by mě, jestli někdo z vás má zkušenosti s tím, kde najít ty správné investory, kteří by byli ochotni podpořit moje nápady. Myslíte si, že sociální sítě jako LinkedIn mohou hrát roli v hledání investorů? A co networkingové akce? Je dobré se účastnit různých startupových konferencí a meetupů? Jaké jsou vaše oblíbené metody na oslovení investorů? Rád bych se dozvěděl, co všechno jste vyzkoušeli a co vám fungovalo nebo naopak nefungovalo. Pokud máte tipy na konkrétní místa nebo komunity, kde bych mohl potkat potenciální investory, budu moc vděčný. Je nějaká specializovaná platforma nebo skupina na Facebooku, kde se sdružují lidé hledající investice? Jaké byste doporučili strategie při prezentaci nápadu investorům? Jakým způsobem byste přistupovali k tomu, abyste zaujali jejich pozornost a přesvědčili je o potenciálu vašeho projektu? Také by mě zajímalo, jestli je lepší mít už hotový prototyp produktu před tím, než začnu shánět investice nebo stačí mít jen dobrý business plán a jasnou vizi? Díky za všechny rady a tipy!

226 slov
2.3 minut čtení
13. 12. 2024
Daniela Čermáková

Hele, investorů je spousta možností. Akcelerátory jsou fakt super, protože ti dají nejen prachy, ale i mentoring a networking. Crowdfunding taky funguje, pokud máš dobrý marketing a umíš zaujmout lidi. Venture kapitálovky mají obvykle zájem o už rozjeté projekty s nějakým tractionem, takže se připrav na pořádnej pitch.

LinkedIn je dobrá platforma pro hledání investorů, klidně se spoj s lidma v oboru a ukazuj jim svůj projekt. Networkingové akce a startupové konference? To je ideální místo potkat někoho, kdo by mohl mít zájem o tvůj nápad. Hlavně si připrav dobrou prezentaci – jasná vize a business plán jsou základem. Prototyp není nutný, ale určitě ti pomůže zaujmout víc.

Jako další tipy – zkus Facebook skupiny zaměřený na startupy nebo investování. Často tam najdeš lidi, co hledají příležitosti. Jo a buď aktivní, sdílej svoje myšlenky online, třeba tě někdo osloví. Jen se neboj oslovit i lidi z oboru, většinou rádi poradí.

149 slov
1.5 minut čtení
18. 1. 2025
Zuzana Hradilová

Investory pro startup můžeš hledat různými způsoby. Akcelerátory jsou fakt dobrý start, většinou tě naučí, jak správně pitchovat a mají kontakty na investory. Crowdfunding je super, když chceš testovat trh a získat první peníze, ale počítej s tím, že to není pro každý projekt. Venture kapitálové firmy obvykle chtějí vidět nějaký pokrok, takže když už máš prototyp nebo MVP, je to lepší. LinkedIn je fajn na networking, ale spíš se zaměř na vztahy – najdi si lidi ve tvém oboru a začni se s nimi bavit. Konference a meetupy jsou taky skvělá příležitost potkat investory, ale musíš být aktivní, ne jen sedět vzadu. Zkus hledat skupiny na Facebooku zaměřené na startupy nebo investice, tam potkáš lidi s podobným zájmem. Když prezentuješ svůj projekt, buď stručný a jasný, ukazuj hodnotu a potenciál. A co se týče prototypu – když ho máš, je to plus, ale pokud máš silný business plán a vizi, tak to může taky fungovat. Hlavně buď připravený na otázky a kritiku.

163 slov
1.6 minut čtení
20. 1. 2025
Martina Průchová
Succeed.cz/Články/Získávání investic
Kde hledat investice pro startup v roce 2023V tomto článku se dozvíte, kde a jak hledat investice pro váš startup v roce 2023. Odkryjeme možnosti financování, strategie pro nalezení investorů a ...
1000 slov
10 minut čtení
20. 9. 2024
Karolína Malá
Přečíst článek
Podobné otázky