Succeed.cz/Fórum/Kde hledat lidi do týmu pro startup?

Kde hledat lidi do týmu pro startup?

Zdravím všechny, poslední dobou hodně přemýšlím o tom, jak vybudovat silný tým pro můj startup. Mám spoustu nápadů a vizí, ale bez pravých lidí, kteří by mi pomohli je uskutečnit, to bude těžké. Chci se zeptat, kde vlastně začít s hledáním těch správných lidí? Myslíte, že mám zkusit sociální sítě jako LinkedIn nebo Facebook? Nebo je lepší oslovit někoho z mého okolí, kdo má zkušenosti v oboru? Zvažoval jsem i různé networkingové akce a konference, ale nevím, jestli to stojí za to. Jaké máte zkušenosti s hledáním spolupracovníků? Pomohlo vám třeba nějaké online fórum nebo skupina na Slacku? A co takhle inzeráty? Je lepší hledat lidi na volné noze nebo se snažit najít někoho na plný úvazek? Rád bych slyšel vaše názory a tipy, protože mám pocit, že samotného mě to moc neuspěje. Jak jste to dělali vy? Kde jste našli ty nejlepší lidi do svých týmů? Děkuji za všechny tipy!

151 slov
1.5 minut čtení
18. 7. 2022
Miroslava Štěpánová

Hledání lidí do týmu může být opravdu oříšek, ale určitě to chce zkusit několik různých přístupů. Sociální sítě jako LinkedIn jsou super pro profesionály, můžeš tam najít lidi s potřebnými dovednostmi a zkušenostmi. Facebook skupiny taky nejsou špatné, občas se tam objeví někdo, kdo má zájem o startupy.

Oslovit známé je dobrý začátek - kamarádi nebo bývalí kolegové můžou mít kontakty nebo sami chtít přidat ruku k dílu. Networkingové akce a konference jsou skvělý způsob, jak se potkat s lidmi z oboru, i když můžeš mít pocit, že to zabere čas.

Zkus i online fóra nebo slackové skupiny zaměřené na startupy. Inzeráty mají smysl, pokud víš přesně, koho hledáš. Co se týče volné noze vs. plný úvazek – záleží na tvých potřebách a rozpočtu. Občas je lepší vzít někoho na projektovku než se hned uvazovat k plnému úvazku. V každém případě buď otevřený a komunikativní, to ti pomůže najít ty správné lidi.

152 slov
1.5 minut čtení
6. 5. 2024
Eliška Kovářová

Hledání lidí do týmu je docela výzva, ale není to nemožný úkol. Zkus to na LinkedIn, tam je spousta profesionálů, kteří hledají příležitosti. Facebook skupiny zaměřený na startupy taky fungujou, tam můžeš najít lidi s podobným mindsetem. Networkingové akce a konference jsou super, osobní kontakt může být hodně přínosnej a poznáš lidi v oboru. Zkus oslovit i známý, co mají zkušenosti – doporučení jsou často nejlepší cesta. Co se týče inzerátů, zkus je na job portálech nebo na sociálních sítích. Jestli hledat freelancery nebo zaměstnance na plný úvazek záleží na tom, co potřebuješ. Freelanceři můžou být rychlý řešení, ale plný úvazek dává víc stability. Takže prostě zkoušej a uvidíš, co ti sedne nejlíp.

113 slov
1.1 minut čtení
12. 5. 2024
David Vaněk
Succeed.cz/Články/Vznik startupu
Kde najít ideální tým pro váš startup a jak ho motivovat?Objevte osvědčené strategie pro nábor talentů a budování pozitivní pracovní kultury ve vašem startupu.
1000 slov
10 minut čtení
16. 11. 2020
Lucie Černá
Přečíst článek
Podobné otázky