Můžou roboti pomoci s investováním a jak?
Zajímalo by mě, jestli je pravda, že roboti mohou hrát roli v investování. Čím dál víc slyším o automatizovaných systémech a algoritmech, které prý dokážou analyzovat trhy a vybírat profitabilní akcie nebo jiné investice. Je to opravdu tak, že roboti umí lépe předpovědět budoucnost trhu než člověk? Jak moc jsou tyto technologie spolehlivé? Mám strach, že se do toho pustím a nakonec ztratím peníze. Funguje to tak, že si nastavuju nějaké parametry a robot se o všechno postará? Nebo je potřeba mít alespoň základní znalosti o investování, abych mohl využít tyto chytré systémy? Jaké jsou nejčastější platformy nebo aplikace, které lidé používají pro robotické investování? A co třeba poplatky za tyto služby? Jsou přiměřené nebo dost vysoké? Myslíte si, že je to budoucnost investování, nebo bych měl raději zůstat u klasických metod a spoléhat na vlastní úsudek? Zajímalo by mě i to, jestli roboti umí reagovat na aktuální události ve světě, jako jsou ekonomické krize nebo politické změny. Jak moc je tedy důležité sledovat trhy i přesto, že mám robota, který mi pomáhá? Je vůbec nějaký způsob, jak kombinovat lidský přístup a technologii pro nejlepší výsledky v investování?