Succeed.cz/Fórum/Jak mi koučink může pomoci najít novou práci?

Jak mi koučink může pomoci najít novou práci?

Zajímám se o to, jak mi může koučink pomoct najít novou práci. V poslední době jsem se dostal do situace, kdy uvažuji o změně kariéry, ale nevím, jak správně začít nebo co všechno bych měl udělat. Slyšel jsem něco o tom, že koučink může být skvělý nástroj při hledání práce, ale nejsem si úplně jistý, jaké konkrétní přínosy to může mít. Může mi kouč pomoci s určením mých profesních cílů nebo třeba s tím, jak správně napsat životopis a motivační dopis? Jaké techniky používají kouči, aby klientům pomohli se soustředit na jejich silné stránky nebo na to, co je vlastně baví? Také bych chtěl vědět, jestli je koučink zaměřený na osobní rozvoj užitečný i v případě, že nemám jasnou představu o tom, jakou práci vlastně chci dělat. Co když potřebuju pomoc s přípravou na pohovory nebo s tím, jak se prezentovat? A co když mám obavy z odmítnutí nebo ze soutěže s jinými kandidáty? Chtěl bych slyšet názory a zkušenosti ostatních, kteří třeba prošli nějakým koučinkem v oblasti kariérního rozvoje. Jakým způsobem vám koučink pomohl najít novou pracovní příležitost a co byste doporučili někomu, kdo se teď nachází na rozcestí?

190 slov
1.9 minut čtení
22. 7. 2024
Lucie Dubská

Koučink ti může hodně pomoct, když hledáš novou práci. V první řadě ti pomůže ujasnit si, co vlastně chceš. Můžeš s koučem probírat svoje silné stránky, dovednosti a co tě baví, což ti pomůže nasměrovat se k vhodným příležitostem. Co se týče životopisu a motivačního dopisu, kouč ti může dát tipy, jak to napsat tak, aby to zaujalo zaměstnavatele. S přípravou na pohovory ti taky poradí – jak se správně prezentovat a odpovídat na otázky. Pokud máš strach z odmítnutí nebo konkurence, kouč ti může pomoci pracovat na sebevědomí a zvládat stres. Je to i o tom, že tě podpoří v tom, abys se nebál zkoušet nové věci. Takže i když nemáš jasnou představu o tom, co bys chtěl dělat, koučink je určitě dobrý krok, jak se posunout dál.

129 slov
1.3 minut čtení
22. 11. 2023
Anna Pospíšilová

Koučink ti může fakt hodně pomoct, když hledáš novou práci. Kouč tě provede tím procesem a pomůže ti lépe poznat, co vlastně chceš a co umíš. Můžeš si s ním sednout a probrat svoje cíle, jaké máš silné stránky a na co se zaměřit při hledání zaměstnání. Taky ti může poradit, jak napsat životopis nebo motivační dopis tak, aby vynikly tvoje dovednosti a zkušenosti.

Pokud nemáš jasnou představu o tom, co bys chtěl dělat, koučink může být super způsob, jak to zjistit. Kouč používá různý techniky, jako jsou otázky zaměřené na tvé zájmy nebo hodnoty, což ti může pomoct ujasnit si myšlenky.

Co se týče pohovorů, kouč tě může připravit na otázky, které by ti mohli klást, a pomoct ti s tím, jak se prezentovat. Je normální mít obavy z odmítnutí nebo ze soutěže s ostatními. Kouč tě naučí techniky na zvládání stresu a posílí tvoje sebevědomí.

Osobně jsem měl zkušenosti s koučem a fakt mi to otevřelo oči ohledně toho, co chci v kariéře dělat. Doporučil bych to každému, kdo je na rozcestí. Zkrátka, vyplatí se investovat čas do koučinku, pokud jsi v situaci, kdy nevíš kudy kam.

186 slov
1.9 minut čtení
14. 11. 2024
Jan Pecka
Succeed.cz/Články/Mentoring a koučink
Proč je koučink nezbytný při překonávání profesních překážek?Tento článek rozebírá klíčovou roli koučinku v překonávání pracovních výzev a osobním rozvoji, ukazuje situace, kdy je koučink neocenitelný a nabízí u...
1000 slov
10 minut čtení
31. 1. 2023
Petra Svobodová
Přečíst článek
Podobné otázky