Jak mohu dát kolegovi zpětnou vazbu, aniž bych ho urazil?
V poslední době se mi stává, že musím s kolegy nějak komunikovat ohledně jejich práce, a to je pro mě docela náročné. Mám na mysli situace, kdy chci někomu říct, co by mohl zlepšit nebo na čem by měl zapracovat, ale zároveň se bojím, že bych ho tím mohl urazit nebo mu způsobit nepříjemnosti. Je to pro mě důležité, protože nechci kazit atmosféru v týmu, a přitom si myslím, že konstruktivní kritika je klíčová pro osobní i profesní růst. Jaké techniky nebo strategie bych mohl použít k tomu, abych byl co nejvíce diplomatický a respektující? Měl bych začít s pozitivními poznámkami předtím, než převedu řeč na to, co by se mohlo zlepšit? A co když dotyčný bude na mou zpětnou vazbu reagovat negativně? Jak se s takovou situací vyrovnat? Zajímalo by mě také, zda existují nějaké konkrétní příklady situací nebo frází, které by mohly pomoci při takové konverzaci. Rád bych slyšel názory a rady od těch, kteří už mají zkušenosti s tímto tématem. Jakým způsobem jste se vy vyrovnali se zpětnou vazbou na pracovišti?