Succeed.cz/Fórum/Jak zjistit, co o mně říkají ostatní na internetu?

Jak zjistit, co o mně říkají ostatní na internetu?

V dnešní době je internet neodmyslitelnou součástí našich životů a my se často ptáme, co o nás vlastně lidé říkají. Jak zjistit, co všechno se na sociálních sítích, diskusních fórech nebo třeba v komentářích pod články objevuje ohledně našeho jména či značky? Je nějaký způsob, jak sledovat svou online reputaci? Například, existují nástroje nebo aplikace, které by mi mohly pomoci sledovat zmínky o mně? Kromě toho, jak efektivně vyhledat informace o sobě na Googlu? Myslím tím nejenom hledání v textu, ale třeba i v obrázcích nebo videích. A co když najdu něco negativního? Jak reagovat na špatné recenze nebo komentáře a neztratit přitom hlavu? Měl bych se snažit s těmito lidmi komunikovat nebo je lépe to ignorovat? Zajímalo by mě i, jestli je možné nastavit si nějaké upozornění na nové zmínky o mně, abych byl vždy v obraze. Když se nad tím zamyslím, jak důležité vůbec je vědět, co si o mně ostatní myslí? Pomohlo mi to někdy v kariérním růstu nebo podnikání? Vlastně, co když mi někdo napsal něco pozitivního – jak to ovlivňuje můj veřejný obraz? Hlavně bych chtěl vědět, jestli máte nějaké tipy nebo zkušenosti s tím, jak být aktivní a dobře známý na internetu, aniž bych se stal obětí nějakého skandálu. Mám pocit, že tohle téma je pro hodně lidí důležité a rád bych slyšel názory ostatních.

221 slov
2.2 minut čtení
13. 2. 2023
Milada Drábková
Milada Drábková

Hodně lidí se tímhle trápí, takže to není jen tvoje starost. Zjistit, co o tobě říkají, můžeš třeba pomocí Google Alerts. Nastavíš si upozornění na tvoje jméno nebo nějaký konkrétní výraz a když se to objeví online, dostaneš e-mail. Další možnost je použít nástroje jako Brand24 nebo Mention, ty sledují zmínky na sociálních sítích a různých webech.

Když hledáš informace o sobě, tak kromě běžného vyhledávání zkus i vyhledávání obrázků a videí. Někdy se můžeš najít v nějakém videu nebo fotkách, co lidi sdíleli.

Co se týče negativních recenzí – nejlepší je reagovat klidně, snažit se to vyřešit nebo objasnit situaci. Ignorování občas může vypadat jako nezájem. Pozitivní zmínky jsou super, zvyšují tvůj veřejný obraz a mohou ti pomoct v kariéře.

Být aktivní online je fajn, ale taky si dej pozor na to, co zveřejňuješ. Dobrý tip je zaměřit se na pozitivní obsah a komunikaci – to ti pomůže vybudovat si dobrou pověst a předejít skandálům.

153 slov
1.5 minut čtení
5. 10. 2024
Jindřich Maleček
Jindřich Maleček

No, zjistit, co se o tobě říká na internetu, není tak složitý proces. Můžeš zkusit pár věcí, jako třeba vyhledávat své jméno na Googlu. Nezapomeň na varianty, jako přezdívky nebo jiný formát jména. Prohledávej i obrázky a videa – někdy se můžeš najít v nějakém starém příspěvku nebo fotce.

Existují i nástroje jako Google Alerts, kde si můžeš nastavit upozornění na zmínky o sobě. Jakmile někdo napíše něco nového s tvým jménem, dostaneš email. K tomu můžeš použít i sociální sítě – většina má vlastní funkce pro sledování zmínek.

Když najdeš něco negativního, klidně se pokus odpovědět slušně, vysvětlit situaci nebo ukázat, že ti záleží na názorech ostatních. Ignorování může být taky strategie, ale někdy je lepší reagovat.

Důležité je vědět, co si o tobě lidé myslí, protože to může mít vliv na kariéru nebo podnikání. Pozitivní komentáře ti můžou zlepšit veřejný obraz a ukázat tvou profesionalitu. Udržuj si dobrý online profil a buď aktivní – sdílej obsah a komunikuj s lidmi.

Jako poslední tip – nikdy nezapomínej na soukromí a bezpečnost. Buď opatrný, co sdílíš a s kým komunikuješ.

178 slov
1.8 minut čtení
30. 11. 2023
Soňa Fialová
Soňa Fialová
Podobné otázky