Succeed.cz/Fórum/Co dělat, když mám pocit, že můj osobní brand není atraktivní?

Co dělat, když mám pocit, že můj osobní brand není atraktivní?

Už nějakou dobu se trápím nad tím, jak vypadá můj osobní brand a mám pocit, že není dost atraktivní. Všichni kolem mě mají skvělé profily na sociálních sítích, které přitahují pozornost a lidi je sledují. Já se ale cítím, jako bych zapadl mezi tisíce dalších. Co když si myslím, že moje dovednosti a zkušenosti jsou fajn, ale jak to prodat? Jak mohu zlepšit své online vystupování a udělat ze svého jména značku, která zaujme? Zkoušel jsem různé věci – změnit profilovou fotku, napsat pár zajímavých příspěvků, ale pořád to není ono. Jaké jsou nejlepší tipy na budování atraktivního osobního brandu? Jak přitáhnout pozornost lidí k tomu, co dělám? A co když nevím, kde začít? Je lepší mít úzkou specializaci, nebo být univerzální a pokrýt více oblastí? Kdo by měl být můj cílový publikum a jak s nimi navázat kontakt? Doufám, že mi někdo poradí, protože už nevím, co dál. Jaké jsou klíče k úspěšnému osobnímu brandu v dnešní digitální době?

160 slov
1.6 minut čtení
28. 6. 2023
Hana Dvořáková

Mně se to taky občas stává, že mám pocit, že můj osobní brand není nic moc. Zkus se zaměřit na to, co tě opravdu baví a co umíš. Třeba začni sdílet nějaké tipy nebo příběhy z tvého oboru, něco, co by mohlo ostatním pomoct nebo je inspirovat. Vytvoř si jako kdyby svůj vlastní styl – to může být třeba způsob, jak píšeš nebo jaké fotky používáš.

Fakt důležitý je být autentický a ukázat svoji osobnost. Lidi mají rádi příběhy, takže neváhej mluvit o svých zkušenostech a co ses naučil. Ohledně specializace – je lepší mít v něčem jasno a být expert, ale pokud jsi víc univerzální, tak to taky může fungovat.

Zamysli se nad tím, kdo by měl být tvoje cílovka – klidně si udělej profil ideálního sledujícího a zkus mu přizpůsobit obsah. A ohledně kontaktu – klidně oslovuj lidi v komentářích nebo na LinkedInu, vyměňujte si názory a budujte vztahy. Nezapomeň, že to chce čas, tak se nevzdávej!

159 slov
1.6 minut čtení
21. 1. 2025
Lenka Havlová

Hele, to je fakt běžný problém, co spousta lidí řeší. Nejdřív si ujasni, co vlastně chceš sdělovat a kdo je tvoje cílovka. Je lepší mít nějakou specializaci, než bejt rozplizlej po všem. Zkus najít to, co tě fakt baví, a zaměřit se na to. Můžeš třeba začít tím, že si uděláš plán na příspěvky – co chceš říct, jaký obsah lidi osloví?

Důležitý je i vizuál – kvalitní fotky, konzistentní styl. Změna profilovky je fajn, ale zkus něco víc, třeba grafiku nebo logo, co tě vystihuje. A nezapomínej na interakci s fanoušky – odpovídej na komentáře, zapojuj se do diskuzí.

Pro zvýšení viditelnosti můžeš spolupracovat s jinými lidmi v oboru nebo se zapojit do různých projektů, aby ses dostal mezi lidi. Taky sleduj trendy a zjisti, co funguje jinde. Hlavně buď trpělivej a nečekej změny přes noc. Tímhle způsobem si časem vybuduješ atraktivní osobní brand.

145 slov
1.5 minut čtení
24. 1. 2025
Jan Pavlík
Succeed.cz/Články/Úspěch v kariéře
Taktiky pro efektivní osobní branding ve vaší kariéřeObjevte osvědčené strategie, jak vybudovat silnou osobní značku, která vás odliší v konkurenčním prostředí a pomůže vám dosáhnout kariérního úspěchu.
1000 slov
10 minut čtení
24. 9. 2022
Tomáš Březina
Přečíst článek
Podobné otázky