Jak vymyslet vhodné odměny, aby mě projekt bavil?
Jsem na začátku nového projektu a cítím, že se mi to postupně stává monotónní a nudné. Chci, aby mě to víc bavilo, a přemýšlím o nějakých odměnách za dosažené cíle nebo milníky. Jenže nevím, jaké odměny zvolit, aby to opravdu fungovalo. Mám v plánu pracovat na nějakém online podnikání a zajímá mě, jak motivovat sám sebe. Co třeba využít malé dárky nebo zážitky? Nebo podpořit nějaký své koníčky? Někde jsem četl, že když si člověk stanoví odměny, může to zvýšit jeho produktivitu a chuť do práce. Ale jak to udělat tak, aby to nebylo jen o penězích nebo něčem materiálním? Myslíte si, že by pomohlo zapojit i něco kreativního jako třeba návštěvu nějakého workshopu, nebo si naplánovat víkendový výlet po splnění úkolu? Jak vám fungují vaše odměny? Je lepší volit malé časté odměny, nebo něco většího po delší době? Zajímalo by mě také, jestli někdo z vás zažil situaci, kdy už žádné odměny nepomáhaly a jak jste se pak motivovali dál. Jak udržet nadšení a energii během dlouhých projektů? Budu vděčný za jakékoliv tipy nebo zkušenosti.
![Nikola Hradilová](https://static.succeed.cz/R/609ff279508f7256c9f2921903a6af7ff1c90f98.webp)