Succeed.cz/Fórum/Jak můžu ušetřit na potravinách každý měsíc?

Jak můžu ušetřit na potravinách každý měsíc?

Mám takový dotaz ohledně úspor, konkrétně na potravinách. Každý měsíc se snažím šetřit, ale vždycky to nějak nevyjde. Myslím si, že bych měl mít lepší plán, abych dokázal snížit výdaje za jídlo. Zajímalo by mě, jestli máte nějaké osvědčené tipy nebo triky, jak na to. Mluvím tu o všem možném – od nákupních seznamů, přes slevové akce v obchodech, až po porovnávání cen. Opravdu by mě zajímalo, jestli existují nějaké aplikace nebo webové stránky, které by mohly pomoci v hledání nejlepších cen potravin. Také bych rád věděl, jak často nakupujete a jestli máte nějakou strategii, jak se vyhnout impulzivnímu nakupování. Myslíte si, že by pomohlo plánovat jídlo dopředu? Možná i vařit víc doma místo objednávání nebo stravování venku? Trochu se bojím, že když začnu moc šetřit, tak budu muset vzdát některé oblíbené pochoutky nebo zdravé varianty. Jak to vidíte vy? Jakým způsobem se vám daří ušetřit a co vám funguje nejlépe? Děkuju za jakékoli tipy!

155 slov
1.6 minut čtení
8. 7. 2023
Dana Hájková

Hele, s úsporama na jídle mám taky svoje zkušenosti. První věc, co doporučuju, je udělat si nákupní seznam. Když víš, co potřebuješ, méně tě láká koupit blbosti navíc. Slevy jsou super, ale pozor na to, aby ses nenechal zlákat kupovat něco, co vlastně vůbec nepotřebuješ. Zkus se podívat na letáky supermarketů a porovnat ceny. Někdy můžeš ušetřit tím, že nakoupíš v jiném obchodě nebo využiješ online porovnávače cen.

Co se týče plánování jídla – to fakt pomáhá. Když si naplánuješ jídla na celý týden, víš, co nakoupit a neplýtváš. Taky se vyplatí vařit víc doma než objednávat jídlo. Zbylé porce pak můžeš mít jako obědy na další den.

Zvaž si i možnost kupovat v akcích větší balení nebo sezónní potraviny, často jsou levnější a čerstvější. A pokud se chceš vyhnout impulzivnímu nakupování, skús chodit do obchodu najedený a bez dětí, to taky pomůže.

No a neboj se nějakých zdravých variant – dá se ušetřit i na nich, stačí si najít recepty a zkoušet domácí alternativy. Vždycky je nějaká cesta, jak šetřit a přitom si neodpírat dobré jídlo.

176 slov
1.8 minut čtení
27. 1. 2025
Oldřich Havlíček

Nákupy potravin můžou být fakt drahý, to je pravda. Tady je pár tipů, co mi pomohly ušetřit. Za prvé, vždycky si udělej seznam před nákupem. Když víš, co chceš, tak se vyhneš impulzivnímu nakupování. Také se mrkni na letáky a slevový akce, někdy jsou v obchodech super slevy na věci, co běžně kupuješ. Zkus i porovnat ceny v různých obchodech nebo použij aplikace, které ti ukážou nejlepší nabídky v okolí. Co se týče vaření, plánování jídel na týden dopředu může hodně pomoct – víc vařím doma a méně jím venku. Je pravda, že člověk musí občas oželet nějakou tu pochoutku, ale dá se najít balanc, aby to nebylo nuda. Mě funguje nakupovat jednou týdně a radši pořizovat větší balení u trvanlivějších věcí. Hlavně se snaž mít doma zásoby základních ingrediencí – to pak ušetří čas i peníze. Držím palce!

139 slov
1.4 minut čtení
26. 1. 2025
Petra Urbanová
Jak efektivně spravovat a šetřit peníze.
Succeed.cz/Články/Chytré úspory
Kde hledat skryté úspory v každodenním životě?Objevte, jak najít a využít skryté úspory ve vašem domácím rozpočtu a podnikání. Tento článek přináší užitečné tipy a metody, které vám pomohou ušetři...
1000 slov
10 minut čtení
12. 1. 2023
Markéta Hájková
Markéta Hájková
Přečíst článek
Podobné otázky