Jak efektivně plánovat čas mezi prací a koníčky?
V poslední době mám pocit, že mi čas mezi prací a mými koníčky nějak uniká. Pracuji na plný úvazek a pak se snažím najít čas na to, co mě opravdu baví, jako je běhání, malování nebo čtení. Jenže většinou skončím tím, že po dlouhém dni v práci jsem tak unavený, že se ani nedokážu donutit k nějakým aktivitám, které mi dělají radost. Zkoušel jsem si plánovat svůj den tak, abych měl rezervovaný čas na koníčky, ale většinou to nějak nevyjde. Buď se objeví práce navíc, nebo mě úplně pohltí úkoly, které musím stihnout. Mám pocit, že potřebuju nějaký systém nebo metodu, která by mi pomohla lépe rozvrhnout čas a oddělit práci od relaxace. Možná zkouším i vytvořit si rutiny, ale nevím jak na to. Jak tedy efektivně plánovat čas mezi prací a koníčky? Existují nějaké osvědčené tipy nebo triky, které by mohly fungovat? Jak si udělat pořádek v tom všem shonu a najít si čas na to, co mě skutečně baví? Rád bych slyšel názory a zkušenosti ostatních.
![Zdeněk Stehlík](https://static.succeed.cz/R/7c27ba4758b53010b196b2e5955033d5a910f873.webp)