Kde hledat nápady na nové produkty nebo služby?
Zajímalo by mě, kde vlastně hledat inspiraci na nové produkty nebo služby. Často přemýšlím, jak přijít s něčím originálním, co by mohlo zaujmout lidi a splnit jejich potřeby. Existuje nějaké osvědčené místo, kde se dá najít nápad, který by mohl fungovat? Myslím tím nejen klasické metody jako brainstorming nebo sledování trendů, ale i něco víc kreativního. Co třeba sociální sítě nebo různá fóra, kde se lidé dělí o své názory a potřeby? Jak moc je důležité sledovat konkurenci a přemýšlet nad tím, co už existuje? Nemáte nějaké tipy na knihy, webináře nebo kurzy, které by mohly pomoci rozvinout myšlení a přístup k inovacím? Zajímalo by mě, jestli máte i zkušenosti s tím, jak přetvářet staré nápady na nové produkty. Kde čerpáte inspiraci vy? Jaké techniky využíváte k tomu, abyste přišli na to, co lidem chybí a co byste mohli nabídnout? Všechny tyto úvahy mě vedou k tomu, jak důležité je mít otevřenou mysl a být neustále v kontaktu s tím, co se kolem nás děje. Takže – kde začít? Jakým směrem se vydat při hledání nových možností?
![Ondřej Kafka](https://static.succeed.cz/R/c5f122555f2b3af74d5dbe87486c4a5c7f60c506.webp)