Succeed.cz/Fórum/Jak se inspirovat úspěšnými podnikateli?

Jak se inspirovat úspěšnými podnikateli?

Mám otázku ohledně toho, jak se vlastně inspirovat těmi, kteří už něco v podnikání dokázali. Možná to zní jako běžná otázka, ale fakt mi jde o to, jak najít tu správnou motivaci a nápady, když vidím úspěch jiných. Slyšel jsem spoustu příběhů o podnikatelích, co začali úplně od nuly a teď mají milionové firmy a já se často ptám, co je vlastně hnalo k tomu, aby se pustili do podnikání? Jak se dostali k těm skvělým myšlenkám? Zajímalo by mě, jestli sledujete nějaké konkrétní osobnosti nebo jestli máte svoje vlastní způsoby, jak se inspirovat. Věnujete čas čtení biografií úspěšných lidí, nebo sledujete jejich přednášky na YouTube? Je pro vás důležité mít vzor v oboru, který vás zajímá? Co třeba nějaké knihy nebo podcasty, které vám pomohly posunout se dál? A co taková síť kontaktů? Jak moc je pro vás důležité obklopit se lidmi, kteří jsou úspěšní a kteří vás mohou inspirovat? Přemýšlím také o tom, jestli je lepší kopírovat osvědčené postupy nebo naopak jít vlastní cestou a hledat nové cesty. Někdy mám pocit, že je to strašně těžké a nevím, kde začít. Jak jste na tom vy? Jak se inspirujete vy a co vám pomohlo na vaší cestě? Každý má jinou zkušenost a rád bych slyšel víc o tom, co vás motivuje.

212 slov
2.1 minut čtení
12. 5. 2023
František Smola
František Smola

Když se chceš inspirovat úspěšnými podnikateli, tak nejlepší je prostě začít. Sleduj jejich příběhy, ať už v knihách, biografiích nebo na YouTube. Já třeba miluju podcasty, kde se baví s lidmi, co to dotáhli daleko. Člověk si uvědomí, že mnohdy začínali úplně stejně jako my. Důležitý je mít vzor, ale zároveň si najít vlastní cestu. Někdy je lepší se od někoho učit než jen kopírovat jeho kroky. No a síť kontaktů? To je klíčový! Obklopit se úspěšnýma lidma tě motivuje a dostává k novým myšlenkám. A nezapomeň, že každý má svůj příběh plný neúspěchů, takže nebuď moc kritický k sobě. Hlavně začni a nenech se odradit! Tak hodně štěstí na cestě.

112 slov
1.1 minut čtení
8. 2. 2025
Oldřich Hroch
Oldřich Hroch

Něco na tom je, že se inspirovat úspěšnými podnikateli může být fakt motivující. Já osobně sleduju pár lidí na YouTube, co mají super přednášky a rozebírají svůj příběh. Často mám pocit, že když slyším o jejich začátcích, je to jako by mi ukazovali, že to není nemožné. Biografie jsou taky skvělý zdroj, kde vidíš, jaké měli překážky a co je nakonec dovedlo k úspěchu.

Podle mě je důležité mít vzor v oboru. Když vidíš někoho, kdo udělal něco podobného, tak tě to nakopne. Samozřejmě, na druhou stranu je dobrý hledat vlastní cestu a ne jenom kopírovat. Osvědčené postupy můžou být fajn, ale musíme do toho vnést něco svýho.

Co se týče kontaktů, tak to má velký význam. Obklopení lidmi, kteří myslí podobně a mají touhu uspět, ti může fakt hodně pomoct. Nejen že se naučíš nový věci, ale i motivace od ostatních je k nezaplacení. Já se snažím chodit na networkingové akce, i když se mi občas nechce.

A pokud jde o knihy a podcasty – určitě doporučuju prostudovat nějaké známé tituly nebo poslouchat rozhovory s podnikateli. Můžeš se inspirovat různými myšlenkami a přístupy. Takže jak říkáš, někdy je to těžký a člověk neví, kde začít. Ale i malý kroky se počítají.

199 slov
2 minut čtení
2. 2. 2025
Božena Klímová
Božena Klímová
Podobné otázky
Aby náš web fungoval správně

Díky cookies vám můžeme nabídnout lepší a příjemnější prohlížení webu.
Pomáhají nám pochopit, co vás zajímá, a přizpůsobit obsah přesně vašim potřebám.
Cookies jsou bezpečné a jejich používání je ve vašem zájmu.

Více informací naleznete vzásadách ochrany osobních údajů.

Podrobné nastavení
Souhasím