Jak se inspirovat úspěšnými podnikateli?
Mám otázku ohledně toho, jak se vlastně inspirovat těmi, kteří už něco v podnikání dokázali. Možná to zní jako běžná otázka, ale fakt mi jde o to, jak najít tu správnou motivaci a nápady, když vidím úspěch jiných. Slyšel jsem spoustu příběhů o podnikatelích, co začali úplně od nuly a teď mají milionové firmy a já se často ptám, co je vlastně hnalo k tomu, aby se pustili do podnikání? Jak se dostali k těm skvělým myšlenkám? Zajímalo by mě, jestli sledujete nějaké konkrétní osobnosti nebo jestli máte svoje vlastní způsoby, jak se inspirovat. Věnujete čas čtení biografií úspěšných lidí, nebo sledujete jejich přednášky na YouTube? Je pro vás důležité mít vzor v oboru, který vás zajímá? Co třeba nějaké knihy nebo podcasty, které vám pomohly posunout se dál? A co taková síť kontaktů? Jak moc je pro vás důležité obklopit se lidmi, kteří jsou úspěšní a kteří vás mohou inspirovat? Přemýšlím také o tom, jestli je lepší kopírovat osvědčené postupy nebo naopak jít vlastní cestou a hledat nové cesty. Někdy mám pocit, že je to strašně těžké a nevím, kde začít. Jak jste na tom vy? Jak se inspirujete vy a co vám pomohlo na vaší cestě? Každý má jinou zkušenost a rád bych slyšel víc o tom, co vás motivuje.