Succeed.cz/Fórum/Proč by měl můj obchod používat e-mailový marketing?

Proč by měl můj obchod používat e-mailový marketing?

Zdravím všechny, chtěl bych se zeptat, proč je vlastně e-mailový marketing tak důležitý pro můj obchod? Všude kolem sebe slyším, jak je to efektivní způsob, jak oslovit zákazníky a zvyšovat prodeje, ale pořád mi to není úplně jasné. Mám pocit, že dneska se hodně mluví o sociálních sítích a jiných způsobech propagace, ale co e-mail? Je to vůbec ještě relevantní v dnešní digitální době? Jaké má výhody oproti jiným metodám? Slyšel jsem, že můžete cílit na specifické skupiny zákazníků a posílat jim personalizované nabídky. Jak to vlastně funguje v praxi? A co třeba náklady? Není to příliš drahé na správu? Jak se dá měřit úspěšnost e-mailových kampaní? Zajímalo by mě, kolik lidí vlastně na tyto e-maily reaguje. Jsou nějaké osvědčené postupy, které bych měl dodržovat při tvorbě e-mailů? A co když někdo e-maily ignoruje nebo se odhlásí z odběru? Jak s tím naložit? Rád bych slyšel vaše zkušenosti a tipy na to, jak efektivně využít e-mailový marketing ve svém podnikání. Děkuji za jakékoliv rady!

164 slov
1.6 minut čtení
21. 11. 2022
Robert Dušek

E-mailový marketing je prostě super, protože ti umožňuje komunikovat přímo se svými zákazníky. Můžeš jim posílat novinky, akce nebo personalizované nabídky, což zvyšuje šanci, že si něco koupí. Je to levnější než třeba reklama na sociálních sítích a máš nad tím větší kontrolu. Můžeš cílit na konkrétní skupiny, což je fakt výhodné. Navíc, pokud používáš nějaký e-mailový nástroj, tak můžeš snadno sledovat otevřenost e-mailů a kliknutí, což ti dá představu o tom, co funguje a co ne. A když se někdo odhlásí? To se stává, ale aspoň víš, že ti nezůstávají lidé, co o tebe nemají zájem. Když se naučíš, jak napsat zajímavý předmět a obsah, lidi s větší pravděpodobností zareagují. Osvědčený postup je mít pravidelný rozvrh a testovat různé varianty e-mailů. E-mail stále žije a je to fajn způsob, jak si budovat vztah se zákazníky.

136 slov
1.4 minut čtení
6. 1. 2025
Jaroslav Šafařík

E-mailový marketing je fakt super nástroj, který bys měl rozhodně zvážit. I když se dnes hodně mluví o sociálních sítích, e-mail je pořád jeden z nejefektivnějších způsobů, jak oslovit zákazníky. Můžeš cílit na různé skupiny lidí a posílat jim personalizované nabídky, což zvyšuje šanci, že na to někdo vůbec zareaguje.

Co se týče nákladů, většina e-mailových platforem není tak drahá a některé nabízejí i bezplatné varianty pro menší seznamy. Úspěšnost kampaní se dá měřit podle různých metrik jako otevřenost e-mailů nebo míra prokliku. Tyhle údaje ti ukážou, co funguje a co ne.

Osvědčené postupy? Jasně, vždycky dej pozor na atraktivní předmět, aby si lidi e-maily vůbec otevřeli. A snaž se být stručný a jasný v obsahu. Když někdo e-maily ignoruje nebo se odhlásí, tak to ber jako normální věc – ne každý bude mít zájem. Místo toho se soustřeď na udržení těch, co opravdu chtějí dostávat tvoje nabídky.

Zkus to a uvidíš, že to většinou přináší výsledky.

154 slov
1.5 minut čtení
13. 7. 2024
Patrik Horálek
Succeed.cz/Články/Podnikatelské chyby
Nedostatečné marketingové strategie: Jak nepropadnout v konkurenciObjevte klíčové marketingové chyby, kterým se vyvarovat a efektivní způsoby, jak propagovat váš podnik v konkurenčním prostředí.
1000 slov
10 minut čtení
30. 6. 2022
Jana Nováková
Jana Nováková
Přečíst článek
Podobné otázky