Jak zjistit, zda jsou ceny nemovitostí na vrcholu?
V poslední době se hodně diskutuje o trhu s nemovitostmi, a tak mě zajímá, jak vlastně poznat, jestli jsme na vrcholu cen. Mám pocit, že ceny bytů a domů stoupají opravdu rychle a nevím, jestli je to ještě normální trend nebo už se blížíme k nějaké bublině. Jaké faktory bych měl sledovat? Zajímalo by mě, jestli jsou nějaké konkrétní ukazatele, které mi pomohou zjistit, jestli je teď ta správná doba na koupi nemovitosti nebo jestli se vyplatí počkat. Jaké signály bych měl brát v úvahu – třeba nabídka a poptávka? A co úrokové sazby? Mohou ovlivnit ceny nemovitostí tak, že nám to pomůže lépe odhadnout budoucnost trhu? A co ekonomická situace obecně? Mám také pocit, že různé regiony mohou mít odlišné trendy, takže by mě zajímalo, jestli se vyplatí sledovat i místní trh. Jak mohu zjistit, zda ceny nemovitostí v mém okolí dosáhly svého maxima? Jaké nástroje nebo metody bych mohl použít k analýze tohoto trhu? Je dobré se podívat i na historické ceny nebo nějaké grafy? Chtěl bych vědět, co si o tom myslíte a jak na to jdou jiní lidé. Všem moc děkuji za rady!