Succeed.cz/Fórum/Ztráta motivace v práci, co s tím?

Ztráta motivace v práci, co s tím?

Nedávno jsem začal pociťovat, že ztrácím motivaci v práci. Práce, kterou jsem dřív miloval, mi najednou připadá jako rutinní záležitost, a já se cítím unavený a vyhořelý. Zkoušel jsem různé triky, jako třeba změnu prostředí, nastavení nových cílů nebo si dopřát více odpočinku, ale nic nepomáhá. Mám pocit, že mě to nebaví a nevím, co s tím dělat. Přemýšlím, zda je čas na změnu zaměstnání, nebo jestli je to jenom fáze, která přejde. Někdo mi říkal, že by mohlo pomoci setkat se s kolegy a sdílet své pocity, ale nevím, jestli je to dobrý nápad. Jaké jsou vaše zkušenosti? Co jste dělali, když jste ztratili motivaci? Pomohlo vám něco konkrétního? Jsem si vědom toho, že v dnešní době je normální procházet krizí, ale chci najít způsob, jak se z toho dostat a opět se cítit nadšeně a produktivně. Jaké tipy nebo rady byste mi dali? Děkuji všem za vaše názory.

150 slov
1.5 minut čtení
5. 2. 2023
Elena Světlíková
Elena Světlíková

Mám podobnou zkušenost, taky jsem měl období, kdy mě práce vůbec nebavila. Někdy je to prostě o rutinně a monotónnosti, takže zkus třeba změnit i drobnosti ve svém pracovním dni. Mně pomohlo občas pracovat na jiném projektu nebo se zapojit do nových aktivit v týmu. Taky má smysl promluvit si s kolegy, možná zjistíš, že na tom jsou podobně a společné sdílení může hodně pomoct. Jestli tě to táhne k myšlence na změnu zaměstnání, tak se nad tím zamysli, ale než uděláš radikální krok, zkus ještě nějaké malé změny. Taky nezapomeň na osobní život - sport nebo nové koníčky mimo práci můžou přinést novou energii. A hlavně, dej si čas, nemůžeš to hned vyřešit. Držím palce!

116 slov
1.2 minut čtení
30. 11. 2023
Denisa Burianová
Denisa Burianová

Ztráta motivace je fakt otravná, znám to moc dobře. Někdy si myslím, že je to prostě normální fáze, co přijde a zase odejde. Zkus si třeba vzít delší dovolenou nebo aspoň víkend, abys vyčistil hlavu. Mě osobně pomohlo se zaměřit na něco nového - třeba zkusit nový projekt nebo se naučit něco jiného, co by tě mohlo zaujmout. Je taky fajn mluvit s kolegy, protože zjistíš, že v tom nejseš sám. Někdo třeba radí si i popovídat s nadřízeným a říct mu, jak se cítíš. Třeba má nějaký tip nebo možnost, jak tě zapojit do něčeho zajímavějšího. Ale nepanikař s tou změnou zaměstnání hned, někdy stačí prostě jen překonat tu krizi. Držím palce!

113 slov
1.1 minut čtení
15. 2. 2024
Dana Hlaváčová
Dana Hlaváčová
Podobné otázky