Jak najít inspiraci pro nový projekt?
Přemýšlím o tom, jak se posunout dál a rozjet nový projekt, ale mám pocit, že mě už nějaké nápady opustily. Hlavně se snažím vymyslet něco opravdu inovativního, co by mělo potenciál uspět na trhu. Ale jak najít tu správnou inspiraci? Občas se podívám na různé trendy v oblasti podnikání, ale i tak se mi zdá, že mi to nestačí. Jak se tedy ostatní dostávají k nápadům? Je dobré sledovat konkurenci nebo spíš hledat inspiraci v úplně jiných odvětvích? Zkoušel jsem projít nějaké knihy a články o kreativním myšlení, ale většinou jsem z nich měl pocit, že je to pořád to samé dokola. Myslíte, že je důležité mít klid na přemýšlení, nebo je lepší neustále být v kontaktu s lidmi a jejich názory? Jaké techniky používáte vy pro generování nových nápadů? Existují nějaké osvědčené metody, které vám pomohly najít inspiraci právě ve chvílích, kdy to nejvíc potřebujete? Jak třeba využíváte brainstorming nebo mind-mapping? A co když se vám zdá, že vše už bylo vymyšleno a že váš nápad nebude originální? Co s tím? Jak se vyrovnáváte s tlakem a obavami z neúspěchu při hledání nové inspirace? Poraďte prosím, jak to děláte vy!