Succeed.cz/Fórum/Co dělat, když mě přestane bavit můj cíl?

Co dělat, když mě přestane bavit můj cíl?

Nedávno jsem se dostal do situace, kdy mě přestal bavit můj dlouhodobý cíl, na kterém jsem pracoval už nějakou dobu. Předtím jsem měl jasnou představu o tom, co chci dosáhnout, ale teď mám pocit, že mě to vůbec nenaplňuje. Nejde mi o to, že bych se ztratil v motivaci nebo že bych měl na mysli nějaké překážky, spíš mě to prostě přestalo bavit. Uvažoval jsem o změně cíle, ale obávám se, že bych mohl litovat toho, co jsem už investoval času a energie. Jak se s tím vypořádat? Existuje nějaký způsob, jak znovu najít inspiraci a nadšení pro svůj cíl? Měli byste nějaké tipy na to, jak se donutit k tomu, abych se znovu do svého cíle zapojil nebo jestli je lepší cíl úplně změnit? Zajímalo by mě také, jestli máte někdo podobné zkušenosti a jak jste to nakonec vyřešili. Pomohlo vám třeba změnit prostředí nebo vymyslet nový plán? Děkuju za jakoukoli radu.

153 slov
1.5 minut čtení
1. 1. 2023
Zdeňka Pernicová

Tohle se děje dost často, takže v tom nejsi sám. Možná zkusit si udělat pauzu a zamyslet se, proč tě to přestalo bavit. Někdy stačí změnit přístup, třeba si stanovit menší dílčí cíle, které by ti mohly vrátit ten pocit úspěchu. Můžeš taky zkusit zapojit někoho dalšího, třeba kamaráda na společné sdílení cílů, nebo hledat inspiraci od lidí, co jsou v tomhle oboru. A pokud zjistíš, že to opravdu není ono, neboj se změnit cíl. Je lepší se posunout dál než se nutit do něčeho, co tě nebaví. Každá zkušenost je k něčemu dobrá, tak to neber jako prohru.

99 slov
1 minut čtení
6. 12. 2024
Marcela Hrdá

Mě se to stalo taky. Po nějaký době jsem zjistil, že ten cíl už mě prostě nebaví, a to, co bylo na začátku motivující, se stalo spíš nudným. Zkusil jsem pár věcí. První je prostě udělat si pauzu. Někdy stačí se na chvíli od toho odpojit, trochu si vyčistit hlavu. Pak mě napadlo přehodnotit ten cíl – zkusit se zamyslet, proč jsem vlastně chtěl tenhle cíl dosáhnout a co mi to dává. Možná najdeš něco novýho, co by tě znovu nakoplo. Další věc je změnit prostředí nebo přístup – třeba zkusit dělat věci jinak nebo si najít jiný lidi, co mají podobný zájmy. Někdy nová inspirace přijde ze zdroje, kde bych to nečekal. A pokud bys fakt zjistil, že ti ten cíl už nic neříká, tak není ostuda ho změnit. Je lepší jít za něčím, co tě baví, než se nutit do něčeho, co tě už nemotivuje.

147 slov
1.5 minut čtení
22. 11. 2024
Aleš Hloušek
Succeed.cz/Články/Motivace
Jak si vytvořit dlouhodobý plán pro udržení motivace?Naučte se, jak nastavit cíle a vytvořit strategii, která vás udrží na správné cestě k úspěchu. Tento článek vám pomůže najít klíč k dlouhodobé motivac...
1000 slov
10 minut čtení
5. 9. 2022
Adam Veselý
Přečíst článek
Podobné otázky