Succeed.cz/Fórum/Kde najít lidi pro testování mého produktu?

Kde najít lidi pro testování mého produktu?

Nedávno jsem dokončil vývoj svého nového produktu a teď se dostávám do fáze, kdy bych potřeboval nějakou zpětnou vazbu. Hledám lidi, kteří by byli ochotni vyzkoušet můj produkt a říct mi, co si o něm myslí. Jenže problém je, že nevím, kde takové lidi najít. Myslíte, že by bylo dobré oslovit přátele a rodinu? Nebo existují nějaké online platformy, kde se lidé sdružují a chtějí zkoušet nové věci? Zajímalo by mě taky, jestli máte nějaké tipy na to, jak oslovit lidi, aby byli ochotni se do toho zapojit. Vím, že existují skupiny na sociálních sítích či fóra zaměřená na startupy a inovace, ale obávám se, že tam budou spíše lidé s vlastními projekty než potenciální uživatelé. Co třeba využít specializované weby pro testování produktů nebo platformy pro získávání zpětné vazby? Jaký máte názor na to? Doufám, že mi pomůžete najít správnou cestu, protože nechci jen tak vyhodit čas a peníze do vzduchu bez kvalitní zpětné vazby. Děkuju za všechny rady!

160 slov
1.6 minut čtení
10. 8. 2022
Blanka Štefanová
Blanka Štefanová

Zkus oslovit přátele a rodinu, to je dobrý začátek. Můžeš se ale podívat i na online platformy jako UserTesting nebo BetaTesting, kde najdeš lidi, co rádi testují nové věci. Další možnost je Facebook skupiny zaměřené na produktový design nebo startupy – tam bys mohl narazit na lidi, co mají zájem o novinky. Zkus také Reddit, tam jsou různé subreddity věnované testování produktů.

Když oslovíš lidi, snaž se být konkrétní – řekni jim, co přesně potřebuješ a jak jim to zabere času. Přidej nějakou motivaci, třeba malou odměnu nebo možnost zapojit se do vývoje produktu. A neboj se zeptat na jejich názory i na sociálních sítích. Zpětná vazba je důležitá, takže čím víc lidí oslovíš, tím líp!

115 slov
1.2 minut čtení
24. 4. 2023
Dominik Jonáš
Dominik Jonáš

Zkoušej přátele a rodinu, to je fajn start, ale nespoléhej se jen na ně. Pak jsou tu online platformy jako UserTesting nebo BetaTesting, kde můžeš najít lidi, co chtěj testovat nový věci. Můžeš zkusit i sociální sítě, třeba Facebook skupiny zaměřený na tvůj obor nebo Reddit, tam bývá spousta lidí otevřených novinkám. Nezapomeň se podívat i na fóra a komunity kolem tvého produktu, tam se dají najít nadšenci. Když oslovíš lidi, buď jasnej a přidej nějakou výhodu za jejich zpětnou vazbu – třeba slevu nebo exkluzivní přístup. Hlavně buď upřímnej a otevřenej k jejich názorům.

95 slov
1 minut čtení
13. 8. 2022
Viktor Horák
Viktor Horák
Podobné otázky