Succeed.cz/Fórum/Jak mohu získat první názory na svůj produkt?

Jak mohu získat první názory na svůj produkt?

Mám nový produkt, který jsem vyvinul a jsem teď v situaci, kdy bych chtěl získat nějaké první názory. Je mi jasné, že zpětná vazba je klíčová pro zlepšení a úspěch, ale nevím, jak to udělat. Mám oslovit přátele a rodinu? Nebo by bylo lepší najít nějaké potenciální zákazníky online? Jakým způsobem jim představit produkt, aby byli ochotní poskytnout upřímný názor? Také přemýšlím, jestli by bylo dobré vytvořit nějaký dotazník nebo anketu. Jaké nástroje byste doporučili pro shromažďování feedbacku? Existují nějaké platformy, kde bych mohl testovat svůj produkt s širším publikem? A co třeba sociální sítě – mohly by mi pomoci získat první reakce? Jak se ptát, aby to nebylo dotěrné a lidé se na to nevykašlali? Děkuju za každou radu.

120 slov
1.2 minut čtení
6. 7. 2023
David Vaněk

Získání prvních názorů na produkt je super důležitý krok. Můžeš začít klidně s rodinou a kamarády, ale nezapomeň, že ti často řeknou jen to, co chceš slyšet. Takže se snaž být otevřený kritice. Pak bych doporučil najít skupiny nebo fóra na internetu, kde se scházejí lidi zajímající se o tvůj obor. Můžeš tam sdílet fotky nebo videa a poprosit o názory. Co se týče dotazníků, to je fakt dobrý nápad - Google Forms jsou zdarma a snadno se používají. Napiš tam pár otevřených otázek, aby mohli lidé napsat, co si doopravdy myslí. Sociální sítě taky hrajou velkou roli, zkus vytvořit příspěvek nebo anketu na Instagramu nebo Facebooku. Hlavně buď přátelský a neotravuj moc, jinak tě lidi ignorují. Hodně štěstí!

119 slov
1.2 minut čtení
14. 6. 2023
Adéla Křížová

Získat první názory na produkt může být fakt náročný, ale několik tipů by ti mohlo pomoct. Oslovit rodinu a přátele je určitě dobrý začátek, ale nemůžeš se na to spolehnout úplně. Zkus najít nějaké online komunity nebo skupiny na Facebooku, kde se lidi zajímají o tvůj typ produktu. Můžeš tam představit svůj výrobek a požádat o feedback.

Něco jako dotazník nebo anketa je super nápad – Google Forms je jednoduchý nástroj, který můžeš použít. Ptej se na konkrétní věci, co bys chtěl vylepšit, nebo co se jim líbí. Sociální sítě taky můžou fungovat, zkus ukázat produkt s nějakým krátkým videem nebo fotkami a přidej otázku, co si o tom myslí.

A hlavně se snaž, aby tvoje otázky nebyly moc dotěrné. Můžeš třeba říct, že hledáš upřímný názor a že ti to fakt pomůže. Lidi většinou rádi pomůžou, pokud vidí, že ti jde o zlepšení produktu. Hodně štěstí!

146 slov
1.5 minut čtení
25. 11. 2022
Jan Pavlík
Succeed.cz/Články/Tester produktů a služeb
Ověření produktových nápadů: Jak získat zpětnou vazbu od cílové skupiny?Zjistěte, jak ověřit své produktové nápady a získat cennou zpětnou vazbu od potenciálních zákazníků. Naučte se strategie pro efektivní sběr uživatelsk...
1000 slov
10 minut čtení
16. 12. 2020
Jana Nováková
Přečíst článek
Podobné otázky