Succeed.cz/Fórum/Mělo by mě zajímat, kdo kurz vytvářel?

Mělo by mě zajímat, kdo kurz vytvářel?

Přemýšlím nad tím, jestli je důležité vědět, kdo stojí za kurzem, do kterého mám v plánu investovat čas a peníze. Jsou to přece docela velké závazky a já chci mít jistotu, že informace, které dostanu, budou relevantní a kvalitní. Mám pocit, že když se zamyslím nad tím, kdo kurz vytvořil, může to ovlivnit mé rozhodnutí. Třeba jestli má ten člověk nějaké zkušenosti v oboru nebo zda je to jen někdo, kdo si rychle udělal kurz pro zisk. Je to jako když kupujete produkt – vždycky koukáte na značku a její reputaci. Měli byste se tedy dívat na lektory a jejich pozadí? Co když je kurz vyrobený někým slavnějším? Je to lepší než od neznámého? Nebo jsou důležitější výsledky kurzu a reference od předchozích účastníků? Dává smysl hledat na internetu jejich historii nebo portfolio? Jak moc se to pak promítá do kvality kurzu? Mám z toho pocit, že ne všechno je o jménu, ale zároveň nechci ztratit čas s něčím, co nebude mít hodnotu. Jak to vidíte vy? Ovlivňuje vás to při výběru kurzů? Všiml jsem si, že některé kurzy jsou hodnocené velmi dobře, ale nemám ponětí o tom, kdo je za nimi. Jak je možné posoudit kvalitu obsahu bez znalosti autorství? Přijde mi to jako klíčová otázka pro každého, kdo se snaží dosáhnout úspěchu v moderním podnikání a kariérním růstu.

220 slov
2.2 minut čtení
27. 4. 2024
Bohumil Procházka

Jo, to je dobrá úvaha. Kdo kurz dělá, hraje fakt velkou roli. Zkušenosti lektora jsou důležitý, protože když má praxi v oboru, tak ví, co funguje a co ne. Na druhou stranu, známý jméno nemusí vždy znamenat kvalitu. Může být někdo slavnej, ale kurz může bejt průměrnej. Hlavně se dívej na recenze od lidí, co už kurz absolvovali. Ty ti dají lepší představu o kvalitě obsahu. Hledání historie lektora je taky rozumný – jestli má nějaký úspěchy nebo projekty, které potvrzujou jeho odbornost. Ale nakonec je důležitý i to, co se naučíš a jak ti to pomůže v kariéře. Takže se neboj trochu pátrat a zjistit, jestli to za to stojí.

111 slov
1.1 minut čtení
16. 11. 2023
Petr Kotek

Jo, to je dobrá otázka. Určitě bys měl koukat na to, kdo kurz dělá. Když víš, kdo za tím stojí, můžeš posoudit, jestli má ten člověk nějaké zkušenosti nebo jestli je to jen někdo, kdo se snaží rychle vydělat. I když slavnější jméno může znamenat větší důvěru, někdy může být kvalitní kurz i od méně známého lektora. Důležitý jsou i reference a hodnocení ostatních účastníků – pokud mají pozitivní zkušenosti, tak to může napovědět hodně. Takže jo, zkoumej, ale zároveň se nesmíš nechat zmást jen jménem. Zkus najít i nějaké ukázky nebo portfolio, abys měl představu o kvalitě obsahu. Na konci jde o to, aby ti kurz přinesl něco užitečnýho.

110 slov
1.1 minut čtení
2. 3. 2024
Pavla Hrdá
Succeed.cz/Články/Vzdělávání a kurzy
Jak identifikovat kvalitní online kurzy a vzdělávací programy?Objevte klíčové faktory, které vám pomohou rozpoznat kvalitní vzdělávací materiály online a vyberte si ty nejlepší kurzy pro váš osobní i profesní roz...
1000 slov
10 minut čtení
10. 2. 2023
Tomáš Březina
Přečíst článek
Podobné otázky