Succeed.cz/Fórum/Kolik času musím do kurzu investovat?

Kolik času musím do kurzu investovat?

Zdravím, chtěl bych se zeptat na něco, co mě trápí ohledně různých online kurzů, které jsem viděl. Když se rozhodnu přihlásit do nějakého kurzu, kolik času bych měl přibližně počítat, abych ho zvládl? Mám na mysli jak teoretickou část, tak i praktické úkoly, které bývají součástí většiny programů. Zajímalo by mě, jestli je lepší si na to vyhradit třeba víkend nebo se tomu věnovat raději po večerech? Je dost kurzů zaměřených na podnikání a investice, ale jak to vlastně funguje s časovou náročností? Někdo říká, že je dobré tomu věnovat alespoň hodinu denně, jiný zase doporučuje udělat si nějaký intenzivní blok učení. Co byste doporučili? Mám také zaměstnání a chci se zlepšit v oblasti digitálního marketingu nebo investování do akcií, ale nevím, kolik času na to potřebuju. Nechci to vzdát po pár týdnech, protože cítím, že je to pro mě důležité. Jak jste to měli vy? Jak dlouho vám trvalo dokončit kurz a jak jste si rozvrhli čas? Byla to pro vás výzva nebo spíš příjemná zkušenost? Děkuji za vaše postřehy.

171 slov
1.7 minut čtení
21. 5. 2024
Oldřich Kroupa

Záleží na kurzu, ale obecně bych řekl, že počítej tak 5-10 hodin týdně. Teoretická část bývá většinou kratší, ale praktické úkoly zabírají dost času. Osobně mám radši se tomu věnovat po večerech, aspoň si to můžu rozložit a neusnout u toho. Víkend je fajn, ale když se do toho ponoříš, můžeš to stihnout rychleji. Zkus si udělat nějaký plán, třeba hodinu denně a uvidíš, jak ti to půjde. Já jsem dělala kurz o digitálním marketingu a dalo mi to dost práce, ale nakonec to byla dobrá zkušenost. Důležité je se nevzdávat a jít na to postupně, i když máš zaměstnání. Držím palce!

102 slov
1 minut čtení
14. 1. 2025
Michaela Balounová

Časová náročnost kurzů se fakt liší. Závisí na délce kurzu, obsahu a tvé úrovni znalostí. Některé kurzy můžeš zvládnout za pár hodin týdně, jiný zase vyžadují víc hodin denně. Osobně jsem zjistil, že když si uděláš čas na hodinu denně, tak to jde, ale když vyhradíš víkend, tak můžeš udělat hromadu práce najednou a víc si zapamatovat.

Pokud máš zaměstnání, je dobrý mít plán. Zkus třeba po večerech věnovat 1-2 hodiny, a o víkendu si udělat větší bloky. U digital marketingu a investování je fakt klíčový praktický cvičení, takže si na to vyhraď čas. Většina lidí říká, že je dobrý si aspoň trochu procvičit každý den, aby ti to šlo do hlavy.

Osobně mě kurzy bavily, ale občas to byla výzva, když jsem musel skloubit práci a učení. Klíčový je najít si svůj rytmus a nevzdávat to, i když to občas vypadá jako moc. Takže hlavně nepanikař a dej si čas.

150 slov
1.5 minut čtení
15. 12. 2024
Jarmila Štěpánková
Succeed.cz/Články/Vzdělávání a kurzy
Jak identifikovat kvalitní online kurzy a vzdělávací programy?Objevte klíčové faktory, které vám pomohou rozpoznat kvalitní vzdělávací materiály online a vyberte si ty nejlepší kurzy pro váš osobní i profesní roz...
1000 slov
10 minut čtení
10. 2. 2023
Tomáš Březina
Přečíst článek
Podobné otázky