Jak si najdu dobrého mentora pro kariérní rozvoj?
Už nějakou dobu přemýšlím o tom, jak moc je důležité mít ve svém profesním životě dobrého mentora. Chtěl bych se posunout dál, rozvinout své dovednosti a lépe se orientovat v kariérním rozvoji, ale nevím, jak na to. Jak vlastně najít někoho, kdo mě může vést a inspirovat? Je jasné, že mentor může mít obrovský vliv na to, jak se kariéra vyvíjí, ale jak poznat, jestli je ten člověk tím správným? Mám se obrátit na někoho, kdo už má zkušenosti v oboru, který mě zajímá? Nebo je lepší hledat někoho s jiným pohledem na věc? Jakým způsobem se s takovým člověkem spojit? Máte tipy třeba na konkrétní platformy nebo akce, kde bych mohl potkat potenciální mentory? Zajímalo by mě i to, jestli máte nějaké osobní zkušenosti s hledáním mentora. Co fungovalo vám, nebo co byste naopak nedoporučili? Jak vlastně vypadá dobrý vztah mezi mentorem a mentee? A jaké otázky bych měl klást, aby mi mentor co nejlépe poradil? Myslíte si, že je důležité mít přesnou představu o tom, co chci dosáhnout, než začnu hledat mentora, nebo je lepší nechat si poradit právě od něj? Je to vůbec reálné najít někoho ochotného pomoci bez nějakého osobního propojení nebo doporučení? Díky za všechny rady!