Succeed.cz/Fórum/Jaké jsou nejlepší tipy pro zvýšení konverze na webových stránkách?

Jaké jsou nejlepší tipy pro zvýšení konverze na webových stránkách?

Mám webové stránky a už nějakou dobu se snažím zlepšit jejich výkon. Zjistil jsem, že návštěvníci přicházejí, ale moc jich nekupuje nebo se nezaregistruje. Chtěl bych se zeptat, jaké jsou ty nejlepší tipy pro zvýšení konverze. Co by mohlo fungovat? Slyšel jsem něco o optimalizaci pro mobilní zařízení a o tom, jak důležitý je rychlý loading time. Je pravda, že design stránky má velký vliv na to, jestli lidé zůstanou nebo odejdou? A co třeba call-to-action? Jaký text je nejlepší použít? Mohl byste doporučit nějaké konkrétní nástroje nebo techniky, které by mohly pomoci? Zajímalo by mě, jestli je lepší mít na stránkách více informací nebo je udržovat co nejjednodušší. Dále jsem slyšel něco o retargetingu a e-mailovém marketingu - stojí to za to? Jaký je váš názor na využívání sociálních sítí k přilákání návštěvníků? Vím, že každý obor je jiný, ale zajímají mě obecné rady a osvědčené metody, které by mohly zvýšit konverzi na mých stránkách. Díky za každou radu!

160 slov
1.6 minut čtení
15. 7. 2021
Daniela Charvátová

Když chceš zvýšit konverze, tak určitě začni tím, že optimalizuješ web pro mobilní zařízení. Dneska většina lidí brouzdá na mobilech a pokud to nebude fungovat na telefonu, tak jsou pryč. Rychlost načítání je taky fakt důležitá, protože nikdo nebude čekat. Zkus použít nástroje jako Google PageSpeed Insights, abys věděl, jak si na tom stojíš.

Co se týče designu, měl bys mít jednoduchý a přehledný layout. Když je to moc přeplácané, lidi se rychle ztratí. Call-to-action je klíčový – zkus použít jasné a akční fráze jako 'Zaregistruj se teď' nebo 'Získej slevu'. Je dobrý mít CTA na viditelných místech.

Co se týče obsahu, snaž se najít rovnováhu. Mělo by tam být dost informací, aby to bylo pro návštěvníky užitečné, ale ne tolik, aby to odradilo. Retargeting a e-mail marketing rozhodně stojí za to – připomeneš lidem, co si prohlíželi, což může zvýšit šance na nákup.

Sociální sítě jsou super pro přitahování návštěvníků. Můžeš tam sdílet obsah a nabídky. Zkoušej různé platformy a sleduj, co funguje nejlíp pro tvou cílovku. Každý obor je jiný, takže experimentuj a zjisti, co ti sedne.

176 slov
1.8 minut čtení
4. 12. 2024
Adam Zlámal

Zvýšení konverze na webu je fakt důležitý, takže tady pár tipů, co by mohly pomoct. První věc - ujisti se, že máš web optimalizovaný pro mobily. Většina lidí dneska brouzdá na telefonech a když je stránka na mobilu rozbitá, tak jednoduše odejdou. Rychlost stránky je další klíčová věc. Když se to načítá pomalu, ztrácíš návštěvníky. Zkus použít nástroje jako Google PageSpeed Insights na zjištění, co zrychlit.

Design je taky důležitý - měl by být přehledný a jednoduchý, aby se lidi snadno dostali k informacím. Call-to-action (CTA) tlačítka musí být výrazná a jasná, zkus testovat různé texty jako "Zaregistrujte se nyní" nebo "Získejte slevu". Někomu funguje více informací, jiným míň, tak to chce najít tu správnou rovnováhu.

Retargeting a e-mailový marketing? Určitě stojí za to! Můžeš lidi oslovit znovu a přesně jim nabídnout to, co je zajímalo. A co se sociálních sítí týče - super způsob, jak přilákat návštěvníky. Můžeš tam sdílet zajímavý obsah nebo akce a budovat komunitu kolem svýho webu.

Celkově to chce experimentovat a měřit výsledky, co funguje pro tebe. Hodně štěstí!

172 slov
1.7 minut čtení
3. 9. 2024
Jakub Prokop
Succeed.cz/Články/Online marketing
Vytváření obsahu s vysokou konverzí: Jak na to?Objevte strategie pro psaní obsahu, který nejen přitahuje pozornost, ale také efektivně konvertuje návštěvníky na zákazníky.
1000 slov
10 minut čtení
1. 2. 2020
Filip Procházka
Přečíst článek
Podobné otázky