Kolik pomodoros bych měl dělat denně?
Když se snažím organizovat svůj pracovní den, často narazím na techniku zvanou Pomodoro. Ale teď si nejsem moc jistý, jak moc ji mám používat. Mám na mysli to, kolik těch pomodoros bych měl za den zvládnout. Je to tak, že čím víc jich udělám, tím lépe budu produktivní? A nebo to má nějaké limity, kdy už se mi ta práce začne rozplývat a já nebudu schopný se soustředit? Mám pocit, že když si dám šest nebo sedm pomodorů za den, tak už jsem utahaný a vlastně toho udělám méně než když si dám třeba tři nebo čtyři. Jak to vidíte vy? Je ideální počet pomodoros různý podle typu práce, co dělám? A co třeba pauzy mezi nimi? Jak dlouhé by měly být? Občas mám pocit, že když si dám delší pauzu, tak se mi špatně vrací zpět do práce. Také mě zajímá, jestli je lepší mít denně stejný počet pomodoros nebo je dobré to různě střídat podle nálady a toho, co všechno mám na práci. Kdybych chtěl být v tomhle ohledu opravdu efektivní, co byste doporučili? Rád bych slyšel vaše zkušenosti s tímto tématem a kolik pomodoros považujete za optimální pro udržení vysoké produktivity bez vyhoření.
![Libor Brabec](https://static.succeed.cz/R/ee844613e21a0ad32840ec053ef7db5f250ac256.webp)