Succeed.cz/Fórum/Jak nastavit upozornění na změny tržních cen?

Jak nastavit upozornění na změny tržních cen?

Zdravím všechny, potřeboval bych poradit ohledně nastavení upozornění na tržní ceny. Vím, že v dnešní době je sledování cen nezbytné pro každého, kdo se zajímá o investice nebo obchodování, ale nějak se mi nedaří najít správný postup. Zajímalo by mě, jestli máte nějaké tipy nebo doporučení na aplikace či platformy, které by mi mohly pomoci s tímto úkolem. Mám už nějaké zkušenosti s obchodováním, ale nikdy jsem se nezaměřoval přímo na to, jak mít přehled o změnách cen v reálném čase. Rád bych měl možnost dostávat upozornění na mobil, když například cena akcií klesne pod určitou hranici nebo naopak vzroste nad stanovenou hodnotu. Je to vůbec možné? Jaké jsou nejlepší praktiky pro nastavení těchto notifikací? Myslím, že by to mohlo výrazně zlepšit mé rozhodování při obchodování. Pokud možno, prosím o konkrétní rady nebo zkušenosti s různými nástroji. Děkuju moc za jakoukoli pomoc!

142 slov
1.4 minut čtení
24. 10. 2022
Viktor Horák
Viktor Horák

Pokud chceš mít přehled o tržních cenách a dostávat upozornění, je to docela jednoduchý. Můžeš zkusit aplikace jako Robinhood, TradingView nebo Yahoo Finance. Tyhle platformy ti umožní nastavit si cenové alerty, což znamená, že dostaneš notifikaci na mobil, když cena akcie klesne nebo vzroste na hodnotu, kterou si určíš.

Jestli už obchoduješ s nějakýma platformama, mrkni se, jestli nemají už integrovaný systém pro notifikace. Taky je fajn používat nějaké RSS feedy nebo webové služby, který ti umožní sledovat víc zdrojů najednou. Většina těchto aplikací ti pošle upozornění přes push notifikace, takže to budeš mít hnedka na očích.

Doporučuji si ty alerty nastavit tak, aby byly relevantní pro tvé strategie a nezahlcovat se zbytečnými upozorněními. Pak už jen čekat na správný moment a jednat rychle. Když to nastavíš dobře, výrazně ti to pomůže v rozhodování.

133 slov
1.3 minut čtení
2. 12. 2024
Václav Holub
Václav Holub

Nastavit upozornění na tržní ceny není vůbec složitý úkol, dneska už to umí většina aplikací pro obchodování. Zkus třeba platformu jako je TradingView, ta má možnost nastavit alerty na různé cenové úrovně, a pak ti to pošle notifikaci na mobil nebo email. Další možností je Robinhood nebo eToro, ty taky mají funkci upozornění na akcie a ceny. Můžeš si tam nastavit různé limity, jako když cena klesne pod určitou hranici nebo vzroste. Je dobrý mít i nějaké RSS kanály nebo weby s finančními zprávami, kde můžeš sledovat novinky a důležitý události, který by mohly ovlivnit ceny. Vždycky se ujisti, že máš zapnuté notifikace v aplikaci, aby ti nic neuniklo. Hodně štěstí!

111 slov
1.1 minut čtení
29. 8. 2024
Markéta Kroupová
Markéta Kroupová
Podobné otázky