Jak poznat, jestli online kurz měl smysl?
Zajímá mě, jak vlastně posoudit, jestli online kurz, který jsem absolvoval, byl opravdu užitečný. Když se do něčeho takového pustím, vždycky očekávám, že získám nějaké nové dovednosti nebo znalosti, které mi pomohou v mé kariéře nebo podnikání. Ale někdy mám pocit, že i když jsem strávil hodiny sledováním videí a čtením materiálů, tak výsledný efekt není takový, jaký jsem doufal. Jaké faktory bych měl brát v úvahu při hodnocení kurzu? Je dobré se zaměřit na konkrétní dovednosti, které jsem se naučil, nebo spíš na to, jak jsem je mohl aplikovat v praxi? A co třeba zpětná vazba od ostatních účastníků kurzu? Je důležité porovnat své pokroky s ostatními, nebo se mám soustředit hlavně na vlastní cestu a posun? Všichni víme, že některé online kurzy jsou skvělé a jiné neodpovídají očekávání, ale jak to vlastně poznat hned po absolvování? Jaký má smysl zkoumat úspěšnost absolventů a jejich kariérní růst po kurzu? Uvažoval jsem také o tom, zda by mohlo být užitečné si vést nějaký deník nebo záznamy o tom, co jsem se naučil a jak to aplikuji ve svém životě. Mohlo by to pomoct lépe zhodnotit přínos kurzu? Zkrátka mě zajímá, jak vy ostatní posuzujete užitečnost online kurzů a co vám pomohlo rozhodnout se, zda měl kurz smysl. Dáváte si nějaké měřitelné cíle před kurzem, abyste pak mohli lépe posoudit jeho efektivitu? Jaké máte zkušenosti s tímto tématem?