Succeed.cz/Fórum/Co když se mi kurz líbil, ale nemám výsledky?

Co když se mi kurz líbil, ale nemám výsledky?

Nedávno jsem dokončil jeden online kurz, který mě opravdu zaujal. Obsahoval spoustu informací a tipů, které mi přišly skvělé a opravdu jsem se do toho ponořil. Byl jsem nadšený, že se učím nové dovednosti, a myslel jsem si, že to přinese nějaké výsledky. Ale teď, když jsem kurz dokončil a snažím se implementovat to, co jsem se naučil, mám pocit, že se nic neděje. Nemám žádné konkrétní výsledky a cítím se trochu frustrovaně. Jak je možné, že i když jsem se snažil a kurz mě bavil, tak stále nevidím pokrok? Je normální, že po absolvování kurzu nedojde k žádným okamžitým změnám? Měli byste mít nějaké výsledky hned po skončení? A co dělat v takové situaci? Měli bychom být trpěliví nebo naopak hledat další informace a postupy? Nebo je možné, že jsem něco nezvládl správně? Jak vlastně posoudit úspěch kurzu? A co dělat dál, pokud máte pocit, že vám chybí motivace k dalšímu učení nebo podnikání?

155 slov
1.6 minut čtení
1. 11. 2023
David Pecka
David Pecka

Tak to znám. Často se stává, že po kurzu, i když je super, tak výsledky nejsou hned vidět. Je normální cítit frustraci, zvlášť když člověk investuje čas a energii. Může to být tím, že informace z kurzu potřebujou víc času na zafixování nebo že to chce víc praxe, než si to člověk srovná v hlavě. Možná jsi se naučil hodně, ale teď je důležitý to aplikovat v reálným životě. Zkus si stanovit menší cíle a postupně je plnit, aby ses motivoval. Nezapomeň, že každý pokrok je pokrok, i když není hned vidět. Pokud ti chybí motivace, zkus najít nějaké projekty nebo komunitu, kde bys mohl sdílet zkušenosti a inspirovat se od ostatních. Nepropadej panice, obvykle to chce čas a trpělivost.

120 slov
1.2 minut čtení
2. 1. 2025
Veronika Sýkorová
Veronika Sýkorová

To je úplně normální pocit, co popisuješ. Může se stát, že kurz sice byl super a naučil jsi se spoustu věcí, ale to neznamená, že hned uvidíš výsledky. Učení je proces a někdy chvíli trvá, než se informace vstřebají a začneš je aplikovat v praxi. Možná jsi měl očekávání, že po kurzu všechno půjde hladce, ale realita je jiná. Zkus si stanovit konkrétní cíle, které chceš dosáhnout, a pracuj na nich krok za krokem. Je dobrý mít trpělivost a nechtít všechno hned. Můžeš taky zkusit sdílet své zkušenosti s ostatními, třeba na fórech nebo v nějakých skupinách, kde se lidé zabývají podobným tématem. To ti může pomoci najít motivaci a třeba i nové perspektivy. Klidně si dej pauzu a pak se k tomu vrať s čerstvýma očima. A pokud cítíš, že ti něco uniká, klidně si znovu projdi některé části kurzu nebo hledej další zdroje informací, které by ti mohly pomoct lépe pochopit to, co jsi se naučil.

158 slov
1.6 minut čtení
26. 10. 2024
Aleš Vojtěch
Aleš Vojtěch
Podobné otázky