Succeed.cz/Fórum/Jak najít inspiraci pro nový projekt?

Jak najít inspiraci pro nový projekt?

Zdravím všechny, potřebuju radu, protože už nějakou dobu cítím, že mi dochází nápady na nové projekty. Mám v plánu se pustit do něčeho nového, ale jaksi mě nenapadá, co by to mělo být. Zkoušel jsem různý brainstorming, sledoval jsem trendy a inspiroval se na internetu, ale nic z toho nefunguje. Je to hrozně frustrující, když máte chuť něco vytvořit a najednou se ocitnete bez nápadu. Tak mě napadlo, co vlastně děláte vy, když vám dojdou nápady? Jak přicházíte na nové myšlenky? Možná máte nějaké tipy, jak znovu rozproudit kreativitu nebo jak se inspirovat okolím? Zajímalo by mě taky, jestli máte nějaké osvědčené metody nebo techniky, které vám pomohly překonat tvůrčí krizi. Docela bych uvítal i nějaké konkrétní příklady úspěšných projektů, které vznikly z obyčejných myšlenek nebo situací. Jaký je váš proces? Jakým způsobem se udržujete motivovaní a jak najdete tu správnou cestu k novému projektu? Díky moc za tipy!

149 slov
1.5 minut čtení
7. 10. 2024
Nikola Janková
Nikola Janková

Občas to chce prostě změnu prostředí, třeba zajít do parku nebo na nějakou akci. Někdy mě inspiruje i náhodný rozhovor s lidma. Zkus taky něco úplně jiného, co bys normálně nedělal – nový sport, kurz, nebo jenom experimentovat s uměním. I sledování dokumentů nebo podcastů může otevřít mysl. Zkus si psát deník nápadů, i kdyby to byly blbosti, časem se z toho něco vyklube. A hlavně nebuď na sebe moc přísný, když se nápady nehrnou. Někdy stačí jednoduchá změna rutiny a najednou ti to začne šrotit. Měl jsem kamaráda, co nakonec skládal hudbu po tom, co začal chodit na koncerty – prostě si to užíval a najednou měl mraky inspirace.

110 slov
1.1 minut čtení
24. 5. 2023
Daniel Blažek
Daniel Blažek

Když mi dojdou nápady, zkouším pár věcí. Nejprve si dám pauzu a jdu ven, třeba na procházku. Čerstvý vzduch a změna prostředí často pomohou. Potom se podívám na staré projekty, co jsem dělal dřív, a přemýšlím, jestli bych je mohl nějak obměnit nebo posunout dál. Další tip je zkusit si brainstormovat s někým jiným, třeba s kámošem, to často přinese nové pohledy. A taky se nebojím inspirovat se obyčejnými věcmi kolem sebe – někdy stačí sledovat lidi v kavárně nebo si přečíst knížku na téma, co mě zajímá. Nedávno jsem takhle našel inspiraci na projekt o místní kultuře jen tím, že jsem se bavil s lidmi ve svém okolí. Takže doporučuji vyzkoušet různé přístupy a nebát se experimentovat.

118 slov
1.2 minut čtení
9. 3. 2024
Alena Krausová
Alena Krausová
Podobné otázky