Jak přitáhnout pozornost k mému projektu?
Přemýšlím, co dělat, aby si o mém projektu opravdu lidé povídali. Mám nějaké skvělé nápady, ale zatím se mi nedaří vyvolat ten správný buzz. Co je to vlastně to, co lidi motivuje sdílet informace o něčem novém? Měl bych se zaměřit na sociální sítě, nebo je lepší zkusit nějaké offline akce? Jaké strategie fungují nejlépe, když chci, aby o tom mluvili i lidé, které vůbec neznám? Myslím, že vizuální obsah by mohl hrát velkou roli, ale jak ho správně vytvořit, abych zaujal? Nebo bych měl spíš investovat do influencer marketingu a hledat někoho, kdo má už nějakou komunitu a může mě podpořit? Jaký je vlastně optimální způsob, jak oslovit potenciální zákazníky a získat jejich důvěru? Uvažoval jsem také o možnostech virálního marketingu - fakt, že něco musí zaujmout během pár vteřin mi přijde jako zásadní. Jaké jsou nejlepší příklady úspěšných projektů, které si získaly pozornost a jak to udělali? Je lepší mít silný příběh a emoce nebo se soustředit na čistou funkčnost produktu? Co si myslíte o soutěžích a giveawayech? Přitahují lidi spíš k projektu nebo to vnímáno jako takové "povrchní" lákadlo? Jak mám vlastně měřit úspěšnost těchto strategií? Zkoušel někdo z vás něco podobného a co fungovalo nejlépe?