Jak získat první zákazníky bez reklamy?
Zdravím všechny, chtěl bych se zeptat, jak vlastně získat první zákazníky, když nechci investovat do placené reklamy. Mám malý podnik, nabízím službu, která si myslím, že by mohla lidi zaujmout, ale zatím jsem ještě nenašel způsob, jak se dostat k lidem. Je tu někdo, kdo měl podobnou situaci a podařilo se mu najít cestu, jak získat klienty bez toho, abych musel utrácet peníze za reklamu? Napadlo mě využít sociální sítě a nějaké místní akce, ale nejsem si jistý, jestli to bude fungovat. Hlavně bych chtěl slyšet od vás nějaké praktické tipy a zkušenosti. Jaký je nejlepší způsob, jak oslovit potenciální zákazníky a přimět je, aby vyzkoušeli moje služby? Mám pocit, že pokud se mi podaří udělat dobrý první krok, mohlo by to rozjet celé podnikání. Také mě zajímá, zda jsou nějaké konkrétní taktiky nebo metody, které byste doporučili – třeba networking nebo spolupráce s jinými podnikateli. Vím, že úspěch v podnikání často závisí na tom mít dobré kontakty a znát správné lidi. Existuje něco jako „virální marketing“, co bych mohl zkusit? Rád bych věděl i o nějakých příbězích od lidí, kteří začínali úplně od nuly a dokázali se dostat k prvním zákazníkům bez velkých investic. Rozhodně chci slyšet názory všech vás zkušenějších podnikatelů. Díky moc!