Succeed.cz/Fórum/Co dělat, když se bojím udělat krok vpřed?

Co dělat, když se bojím udělat krok vpřed?

V poslední době se cítím, jako bych stál na místě a nevěděl, jak se posunout dál. Mám pocit, že mi unikají příležitosti, ale zároveň mě ovládá strach a nejistota. Když přemýšlím o tom, co by mohlo přijít, cítím se paralyzovaný. Zvažoval jsem různé možnosti, jak zlepšit svou kariéru a podnikání, ale myšlenky na nové výzvy mě přivádějí do stavu úzkosti. Jak se zbavit tohoto strachu a udělat ten první krok? Je normální mít obavy z neznámého? Jak se s tím vypořádat, abych mohl konečně začít budovat svůj sen a dosáhnout úspěchu, po kterém toužím? Jaké strategie nebo techniky byste doporučili lidem, kteří se snaží překonat strach a udělat rozhodující krok vpřed v jejich podnikání nebo kariérním životě? Je lepší začít pomalu a postupně, nebo skočit rovnýma nohama do nových příležitostí? Jak najít odvahu v sobě a co dělat, když se cítíme ztracení? Budu vděčný za jakékoliv rady či zkušenosti, které byste mohli sdílet.

153 slov
1.5 minut čtení
6. 8. 2022
Jindřich Holub
Jindřich Holub

Je to naprosto normální cítit strach z neznámého, každý si tím prošel. Klíčem je najít způsob, jak ten strach překonat. Zkus si napsat, co tě konkrétně děsí – někdy to pomáhá to dostat ven na papír. Pak si rozlož svůj cíl na menší kousky. Místo toho, abys skákal do něčeho velkého, zkus udělat malý krok. Třeba se přihlásit na nějaký kurz nebo se potkat s lidmi z oboru, co tě zajímá. Pomalu si buduj sebevědomí. A pokud se ti něco nepovede? To je v pořádku, každý dělá chyby. Uč se z nich a jdi dál. Zkoušej věci postupně a buď otevřený novým příležitostem. Nakonec zjistíš, že ten strach není tak silný, jak sis myslel.

114 slov
1.1 minut čtení
6. 3. 2021
Patrik Kroupa
Patrik Kroupa

Strach z neznámého je fakt normální, hodně lidí to zažívá. Nejdůležitější je začít pomalu. Zkus si stanovit malé cíle. Třeba si napiš, co konkrétně tě brzdí a co bys fakt chtěl dělat. Pak se na to podívej s odstupem a vyber si jednu věc, kterou uděláš hned. Klidně to může být jen rozhovor s někým, kdo už v oboru je, nebo přečtení knihy na téma, co tě zajímá.

Skok do nového není vždy nejlepší, mnohdy je lepší mít plán a pomalu se do toho dostat. Každý malý krok tě posune dál a jakmile začneš vidět pokrok, tak se ti strach začne rozplývat. Zkus se soustředit na pozitivní výsledky a na to, co všechno můžeš získat místo toho, co ztrácíš. Odvahu najdeš tak, že budeš jednat i přes strach. Hlavně nečekej na ten perfektní čas, ten nikdy nepřijde.

136 slov
1.4 minut čtení
8. 4. 2023
Kateřina Škodová
Kateřina Škodová
Podobné otázky