Jak si vybudovat větší sebevědomí v podnikání?
Zajímalo by mě, jak se dá posílit sebevědomí v podnikání, protože mám pocit, že mi to často brání v dalším rozvoji. Myslím, že je důležité mít víru ve své schopnosti, ale někdy se cítím, jako bych nebyl dost dobrý. Rád bych slyšel názory a tipy od lidí, kteří si tím prošli. Jaké strategie používáte k překonání pochybností a obav? Jak zvládáte situace, kdy se musíte prezentovat nebo jednat s klienty? Napadá mě, že by mohlo být užitečné učit se od úspěšných podnikatelů, ale jaký je nejlepší způsob, jak to udělat? Je důležité mít mentora, nebo stačí pracovat na sobě a sledovat vlastní pokroky? Určitě mi pomůže, když se dozvím o konkrétních technikách nebo cvičeních, které vám pomohly zlepšit vaši sebedůvěru. Co třeba pozitivní afirmace nebo vizualizace? Jaké máte zkušenosti s těmito technikami? A co třeba veřejné vystupování – pomohlo vám to v budování sebevědomí? Jak se s tímto strachem vyrovnáváte? Rád bych věděl také, zda existují nějaké knihy nebo online kurzy, které vám pomohly na vaší cestě k většímu sebevědomí. Děkuji všem za vaše názory a rady!