Jak si vytvořit vlastní vyjednávací strategii pro obchod?
V dnešním rychle se měnícím světě obchodu a podnikání se zdá, že vyjednávání je klíčem k úspěchu. Ale jak vlastně začít s vytvářením vlastní vyjednávací strategie? Co všechno je potřeba zvážit, než se pustím do jednání s klienty nebo dodavateli? Mám pocit, že je důležité mít jasně stanovené cíle, ale jak je správně definovat? Jaké faktory bych měl vzít v úvahu při přípravě na vyjednávání? Měly by se brát v potaz silné a slabé stránky nejen mých, ale i protistrany? A co když dojdu k závěru, že moje pozice není tak silná, jak jsem si myslel? Jak si v takovém případě vybudovat důvěru a přesvědčit druhou stranu o svých argumentech? Vím, že je dobré mít předem určeno, co chci dosáhnout, ale co když se situace během vyjednávání změní? Jak reagovat na nečekané požadavky nebo argumenty protistrany? Existují nějaké konkrétní techniky nebo metody, které bych měl znát, abych byl úspěšný? A nakonec - jak si udržet chladnou hlavu, když se vyjednávání dostane do napjaté situace? Hledám rady a tipy od zkušenějších obchodníků. Jak jste to dělali vy?