Succeed.cz/Fórum/Kde hledat lidi, kteří by mi mohli pomoci začít podnikat?

Kde hledat lidi, kteří by mi mohli pomoci začít podnikat?

Mám pocit, že chci začít podnikat, ale nevím, odkud začít. Kde bych mohl najít lidi, kteří by mi mohli poradit nebo pomoci? Mám spoustu nápadů, ale cítím se ztracený, když nemám nikoho, s kým bych mohl sdílet své myšlenky nebo se zeptat na praktické rady. Myslíte, že by stačilo vyhledat skupiny na Facebooku nebo LinkedIn? Měli byste nějaké doporučení na online fóra nebo komunity pro začínající podnikatele? Co třeba místní podnikatelské akce nebo networkingové setkání? Dává smysl obrátit se na mentory nebo si najít parťáka, který už má nějaké zkušenosti? Jak jste to dělali vy, když jste začínali? Mám pocit, že když bych měl kolem sebe správné lidi, mohlo by to všechno být snazší a já bych se mohl rychleji posunout kupředu. Rád bych slyšel vaše názory a tipy, kde hledat ty správné kontakty. Mohou to být přátelé, rodina nebo někdo úplně cizí? Díky za jakékoli rady!

147 slov
1.5 minut čtení
18. 9. 2023
Magdaléna Nováková
Magdaléna Nováková

Jo, to je věčný problém, když člověk chce začít podnikat a neví, kde začít. Já bych se kouknul na místní akce nebo workshopy. Dost často tam potkáš podobně smýšlející lidi nebo i nějaké odborníky, co ti můžou poradit. Facebook a LinkedIn jsou dobrý, ale zkus i nějaký fóra nebo skupiny zaměřený na podnikání. Taky doporučuju najít si mentora – někdo, kdo už má zkušenosti, ti může hodně pomoct. Jinak se neboj zeptat rodiny nebo přátel, často mají nějakej kontakt nebo tip. A networking je fakt důležitej, takže neváhej a choď na ty akce. Uvidíš, že rychle potkáš lidi, co ti pomůžou v začátku.

103 slov
1 minut čtení
13. 1. 2025
Milada Zajícová
Milada Zajícová

Začít podnikat je fakt výzva, a bez správný podpory to může bejt těžký. Zkus se mrknout na Facebookový skupiny zaměřený na podnikání, tam se najde spousta lidí, co mají podobný cíle. LinkedIn je taky super, zejména pro networking a hledání mentorů. Místní podnikatelský akce a networkingový setkání jsou skvělý příležitosti, jak potkat lidi z oboru a načerpat inspiraci. Můžeš taky oslovit někoho, kdo už podniká, třeba přes známý nebo rodinu, a zeptat se na radu. Někdy stačí pár konzultací s někým zkušenějším, abys věděl, jak dál. Nezapomeň ani na online fóra jako Reddit nebo specializovaný weby pro podnikatele, kde se můžeš pohlídat a sdílet svoje myšlenky. Tímhle způsobem určitě najdeš parťáka nebo mentora, co ti pomůže rozjet tu tvoji myšlenku. Držím palce!

122 slov
1.2 minut čtení
7. 12. 2024
František Vojta
František Vojta
Podobné otázky