Tipy na zlepšení time managementu
Rád bych se zeptal, jestli má někdo nějaké osvědčené tipy a triky na zlepšení time managementu. V dnešní době, kdy máme tolik povinností a úkolů jak v osobním životě, tak v práci, se mi zdá, že je čím dál těžší všechno stihnout. Všichni kolem mě mluví o tom, jak si plánují svůj čas, ale já mám pocit, že to prostě nezvládám. Mám problémy s organizací a často se mi stává, že se musím uchýlit k tomu, že dělám věci na poslední chvíli. Vyzkoušel jsem několik aplikací na plánování času a kalendáře, ale stále mám problém s tím, abych se držel svých plánů a dodržoval termíny. Zajímalo by mě, jestli existují nějaké konkrétní strategie nebo techniky, které by mi mohly pomoci lépe si rozvrhnout čas. Jak se třeba vypořádat s prokrastinací? A co funguje vám? Používáte nějaké metody jako Pomodoro techniku nebo Eisenhowerovu matici? Jak si udržujete motivaci, když máte před sebou dlouhý seznam úkolů? Mám pocit, že bych mohl být mnohem produktivnější, kdybych měl lepší přehled o tom, co a kdy dělat. Rád bych slyšel vaše názory a rady ohledně time managementu. Děkuji!