Succeed.cz/Fórum/Existuje nějaký software na automatizaci celních procesů?

Existuje nějaký software na automatizaci celních procesů?

Zdravím všechny, potřeboval bych se zeptat, jestli někdo z vás ví o nějakém softwaru, který by mohl pomoci s automatizací celních procesů. Vím, že v dnešní době je hodně nástrojů na trhu, které slibují zjednodušení a zefektivnění různých administrativních úkonů, ale konkrétně v oblasti celní problematiky jsem zatím moc informací nenašel. Celní odbavení může být dost složité a časově náročné, hlavně pokud se jedná o dovoz a vývoz zboží přes hranice. Jsem si jistý, že by se hodil nějaký software, který by dokázal automatizovat tyto procesy, ideálně i s napojením na další systémy, které používáme pro správu skladu a objednávek. Také by mě zajímalo, jaké funkce by takový software měl mít. Měl by umět třeba sledovat změny v celních předpisech nebo generovat potřebné dokumenty automaticky? Pokud má někdo zkušenosti s nějakým konkrétním řešením nebo ví o dobrých možnostech na trhu, byl bych moc vděčný za tipy. Díky moc!

148 slov
1.5 minut čtení
9. 4. 2024
Vojtěch Dvořáček
Vojtěch Dvořáček

Existuje několik softwarových řešení pro automatizaci celních procesů. Třeba programy jako SAP Global Trade Services nebo Descartes Systems, ty mají funkce pro správu celních odbavení a integraci s dalšími systémy. Hlavně umí generovat potřebné dokumenty, sledovat změny v celních předpisech a zefektivnit workflow. Dobrý software by měl mít možnost napojení na systémy pro správu skladu a objednávek, aby byl zajištěný plynulý přenos dat. Zkus se podívat i na menší nástroje jako Clearit nebo CustomsMate, ty jsou často cenově dostupnější. Je dobrý jít na demo nebo vyžádat reference, než se rozhodneš.

90 slov
0.9 minut čtení
13. 1. 2025
Alena Hrušková
Alena Hrušková

Hele, já jsem slyšel o několika softwarech, co se zaměřují na celní procesy. Například programy jako Cargowise nebo Descartes jsou dost populární a údajně umějí automatizovat odbavení a generování dokumentů. Taky by měly mít funkce na sledování předpisů, což je fajn, protože to se mění docela často.

Jinak pokud máš ERP systém, tak je dobrý zjistit, jestli má nějaké celní moduly nebo integrace, co by to mohly usnadnit. Většinou když to napojíš na sklad a objednávky, tak to ušetří spoustu času.

Něco mi říká, že i SAP má nějaké řešení, ale to je asi spíš pro větší firmy. Zkus si projít recenze nebo diskuze na fórech, tam se dozvíš víc od lidí s reálnými zkušenostmi.

115 slov
1.2 minut čtení
17. 1. 2025
Denisa Burianová
Denisa Burianová