Co mám říkat na networkingových setkáních, když jsem stydlivý?
Jsem introvert a když přijde na networkingové setkání, cítím se vždycky nesvůj. Většinou tam potkávám spoustu lidí, kteří jsou mnohem víc otevření a komunikativní než já, což mě dost stresuje. Nejde mi to přirozeně, jak mluvit s lidmi, které neznám, nebo co vlastně říkat, abych se nenudil a zároveň nezapadl do pozadí. Můžete mi poradit, co dělat v takové situaci? Jaké otázky mohu položit ostatním, abych zahájil konverzaci bez toho, abych se cítil trapně? A co když najednou nevím, co dál říct? Jaký je nejlepší způsob, jak udržet konverzaci a neztratit nit? Zkoušel jsem se připravit na to, co říct, ale stejně pak zapomenu všechno, když tam dorazím. Taky bych chtěl vědět, jestli je lepší mluvit o sobě nebo naopak se ptát ostatních na jejich práci a zájmy. Jak vy osobně zvládáte takové situace? Co vám funguje a co ne? Rád bych slyšel nějaké tipy od lidí, kteří to mají podobně jako já, protože cítím, že se mi to snaží pomoci v mém kariérním růstu. Je to pro mě důležité a chtěl bych být schopen se lépe zapojit do těchto setkání.