Jak vymyslet originální nápady na marketingové kampaně?
Chtěl bych se s vámi podělit o to, jak často bojuji s kreativitou, když přijde na marketingové kampaně. Pracoval jsem na několika projektech a vždycky je to stejný problém – jak přijít s něčím originálním, co zaujme lidi a zároveň bude efektivní? Nechci kopírovat to, co už někdo udělal, ale přijde mi, že všechno už bylo vymyšlené. Vždycky se snažím najít něco nového, co by mohlo oslovit cílovou skupinu, ale většinou skončím u klasických nápadů. Rád bych věděl, jak ostatní přicházejí na zajímavé koncepty a jak si udržují tu kreativitu na uzdě. Kde hledáte inspiraci? Máte nějaké tipy na brainstorming nebo třeba techniky, které vám pomáhají generovat nápady? Jaké jsou vaše oblíbené zdroje inspirace? A co třeba sledování trendů v marketingu nebo sociálních sítích? Pomohlo vám někdy něco nečekaného, jako třeba umění nebo příroda? Jaký máte názor na spolupráci s kreativními lidmi z jiných oborů? Myslíte si, že je důležité mít určitou strukturu při vymýšlení kampaní, nebo byste radši šli cestou volného myšlení bez pravidel? A co takhle vyzkoušet různé formáty, jako videa nebo interaktivní obsah? Jak moc se zaměřujete na zpětnou vazbu od zákazníků při vymýšlení kampaní? Doufám, že mi poskytnete nějaké tipy a rady, protože jsem už zoufalý z toho, jak vymyslet něco opravdu originálního.