Succeed.cz/Fórum/Jak vymyslet originální nápady na marketingové kampaně?

Jak vymyslet originální nápady na marketingové kampaně?

Chtěl bych se s vámi podělit o to, jak často bojuji s kreativitou, když přijde na marketingové kampaně. Pracoval jsem na několika projektech a vždycky je to stejný problém – jak přijít s něčím originálním, co zaujme lidi a zároveň bude efektivní? Nechci kopírovat to, co už někdo udělal, ale přijde mi, že všechno už bylo vymyšlené. Vždycky se snažím najít něco nového, co by mohlo oslovit cílovou skupinu, ale většinou skončím u klasických nápadů. Rád bych věděl, jak ostatní přicházejí na zajímavé koncepty a jak si udržují tu kreativitu na uzdě. Kde hledáte inspiraci? Máte nějaké tipy na brainstorming nebo třeba techniky, které vám pomáhají generovat nápady? Jaké jsou vaše oblíbené zdroje inspirace? A co třeba sledování trendů v marketingu nebo sociálních sítích? Pomohlo vám někdy něco nečekaného, jako třeba umění nebo příroda? Jaký máte názor na spolupráci s kreativními lidmi z jiných oborů? Myslíte si, že je důležité mít určitou strukturu při vymýšlení kampaní, nebo byste radši šli cestou volného myšlení bez pravidel? A co takhle vyzkoušet různé formáty, jako videa nebo interaktivní obsah? Jak moc se zaměřujete na zpětnou vazbu od zákazníků při vymýšlení kampaní? Doufám, že mi poskytnete nějaké tipy a rady, protože jsem už zoufalý z toho, jak vymyslet něco opravdu originálního.

207 slov
2.1 minut čtení
26. 10. 2024
Jarmila Kyselová
Jarmila Kyselová

Originální nápady na marketingové kampaně se dají vymýšlet různě. Zkus se podívat na jiné obory, jako je umění, design nebo dokonce sport – inspirace může přijít odkudkoliv. Brainstorming s lidmi z různých oblastí často přináší nečekané nápady. Vytvoř si malou skupinu a sdílejte myšlenky bez cenzury, někdy blbá myšlenka nakonec vyjde skvěle. Sleduj trendy na sociálních sítích, tam najdeš, co lidi teď zajímá a co frčí. Měj otevřenou mysl, příroda nebo i běžný život kolem nás nabízí spoustu inspirace. Je fajn mít nějakou strukturu pro brainstorming, ale zároveň si dovol být volný a nezatěžovat se pravidly. A určitě zkoušej různé formáty kampaní – videa, interaktivní obsah a tak dál. Zpětná vazba od zákazníků je taky super důležitá, oni ti řeknou, co funguje a co ne. Klidně si udělej čas na to, abys jen tak snil a vymýšlel, někdy ti nejlepší nápady přijdou z ničeho nic.

145 slov
1.5 minut čtení
14. 9. 2023
Vladimíra Pechová
Vladimíra Pechová

Myslím, že hodně pomáhá se podívat na to, co dělají jiní, ale ne jen v marketingu. Zkus sledovat umění, filmy nebo i přírodu, to může otevřít oči. Taky se mi osvědčilo brainstormování s lidmi z jiných oborů. Ty mají často úplně jiný pohled na věci a to může přinést něco fakt zajímavýho. Co se týče struktury, určitě je dobrý mít nějakou kostru, ale neomezuj se moc, bohatě stačí pár základních bodů a pak se nechat vést. Zkus třeba různé formáty kampaní – videa, infografiky nebo interaktivní obsah. A zpětná vazba od zákazníků? To je klíč! Občas zjistíš, že to, co jsi vymyslel, vůbec nemá smysl pro ně. Takže klidně udělej průzkum a zeptej se jich na názory. Nakonec – neboj se selhání, někdy právě z toho vznikne něco originálního.

129 slov
1.3 minut čtení
13. 5. 2023
Bedřich Brabec
Bedřich Brabec