Succeed.cz/Fórum/Kde hledat trendy pro kreativní reklamu?

Kde hledat trendy pro kreativní reklamu?

V poslední době se mi zdá, že kreativní reklama se neustále vyvíjí a mění. Chtěl bych se zeptat, jaké jsou aktuální zdroje informací, kde bych mohl najít trendy v oblasti reklamy. Zajímalo by mě, jestli existují nějaké webové stránky, blogy nebo sociální sítě, které se zaměřují na novinky a inspiraci v reklamě. Je to všechno o sledování influencerů nebo spíš o nějakých odborných publikacích? Jaké další platformy nebo nástroje byste doporučili pro sledování, co je právě "in"? Mám pocit, že je důležité být v obraze a stále se učit nové techniky a přístupy, abych mohl být konkurenceschopný na trhu. Také by mě zajímalo, jestli někdo z vás má zkušenosti s nějakými dobrými konferencemi nebo akcemi, které se věnují kreativitě v reklamě. Myslíte si, že jsou užitečné nebo je lepší soustředit se na online zdroje? Jak získáváte inspiraci pro své vlastní kampaně? Budu vděčný za jakékoli tipy a doporučení.

148 slov
1.5 minut čtení
19. 6. 2024
Elena Kafková
Elena Kafková

Trendy v kreativitě v reklamě můžeš sledovat na pár místech. Určitě zkus weby jako Adweek nebo Campaign, tam se dozvíš o novinkách a zajímavých kampaních. Pak jsou tu sociální sítě, hlavně Instagram a Pinterest – tam najdeš spoustu inspirace od různých agentur a designérů. Co se týče influencerů, tak sleduj ty, co se zabývají marketingem a reklamou, často sdílejí zajímavé case studies nebo trendy.

Doporučuji i podcasty o marketingu, některé mají super hosty, kteří sdílí aktuální tipy a triky. Z online kurzů jsou fajn platformy jako Skillshare nebo Coursera, kde najdeš kurzy na kreativní přístup v reklamě.

Co se týče konferencí, ty můžou být hodně užitečné, protože potkáš lidi z oboru a uvidíš nějaké živé prezentace. Zkus se podívat na festivaly jako Cannes Lions nebo Creative Week. Ale osobně si myslím, že hodně toho najdeš i online, takže záleží na tobě, co ti vyhovuje víc.

145 slov
1.5 minut čtení
21. 8. 2024
Alena Vaníčková
Alena Vaníčková

Jasně, sledování trendů v kreativitě v reklamě je fakt důležitý. Zkus se mrknout na stránky jako Adweek, Campaign nebo Creative Review. Tyhle weby mají spoustu článků a případovek, co frčí. Na Instagramu a Pinterestu najdeš hromadu inspirace, stačí sledovat hashtagy jako #Advertising nebo #CreativeAds. Influencer marketing taky není k zahození, občas tam člověk narazí na zajímavý nápady.

Doporučil bych i LinkedIn skupiny zaměřený na reklamu – tam můžeš potkat profíky z oboru a sdílet tipy. Co se akcí týče, konference jako Cannes Lions nebo Awwwards jsou super pro networking a inspiraci. Ale pokud nemáš čas, online webináře můžou být taky dobrá volba. Hlavně buď aktivní, sleduj, co dělají ostatní, a neboj se experimentovat se svýma vlastníma kampaněma! Tak hodně štěstí!

120 slov
1.2 minut čtení
5. 11. 2024
Marcela Jarošová
Marcela Jarošová