Jak se chovat na videohovoru při vyjednávání?
Přemýšlím o tom, jak správně vystupovat na videohovorech, když se jedná o vyjednávání. Je to úplně jiná situace než osobní setkání a nevím si rady, co všechno bych měl mít na paměti. Mám strach, že při videohovoru ztratím důvěru nebo nedokážu vyjádřit své myšlenky tak jasně jako při osobním jednání. Jaký je rozdíl mezi tím, když mluvím s někým přes obrazovku a když sedíme naproti sobě? Je lepší mít zapnutou kameru nebo ji raději vypnout? A co když se někdo začne rozptylovat nebo odchází z rámu? Jak se mám chovat, abych ukázal profesionalitu a sebevědomí? Ovlivňuje nějak prostředí, ve kterém se nacházím? Měl bych mít za sebou něco neutrálního nebo naopak něco, co mě reprezentuje? Co je důležité zmínit ohledně gestikulace a neverbální komunikace? Jak moc je důležité vybrat si správné oblečení – stačí košile z pasu nahoru nebo mám dbát na celý outfit? A jaké techniky můžu použít k tomu, abych udržel pozornost druhé strany? Zajímalo by mě i to, jak reagovat na otázky a připomínky v reálném čase během hovoru. Jaký je nejlepší způsob, jak shrnout naše body po skončení vyjednávání? Rád bych slyšel rady od těch, kteří mají s videohovory a vyjednáváním více zkušeností. Jak jste to zvládli vy?