Jak si udržet motivaci při freelancingu?
Chtěl bych se zeptat, co všechno děláte proto, abyste si jako freelanceri udrželi motivaci a energii v tomhle docela chaotickém světě. Někdy mám pocit, že mi chybí struktura, kterou jsem měl při práci v klasickém zaměstnání, a tak se mi stává, že se snadno nechám rozptýlit nebo ztrácím přehled o svých úkolech. Jak to máte vy? Co vám pomáhá zůstat soustředěný a produktivní? Zkoušeli jste nějaké techniky jako time management nebo plánování úkolů? Měli jste někdy krizi, kdy jste si říkali, že už to dál nezvládnete? Jak jste se s tím vyrovnali? A co třeba motivace z pohledu financí – jak vás ovlivňuje to, že si musíte sami hledat zakázky a být zodpovědní za vlastní příjem? Případně máte nějaké tipy na to, jak se udržet v dobré náladě a nepropadnout negativním myšlenkám? Vím, že spousta lidí se potýká s prokrastinací, což je u freelancera dost častý problém. Jak se k tomu stavíte? Jaké nástroje nebo aplikace používáte? Rád bych slyšel vaše názory a zkušenosti, protože cítím, že i malé změny mohou udělat velký rozdíl. Díky moc!