Succeed.cz/Fórum/Jak najít lidi na LinkedIn pro spolupráci?

Jak najít lidi na LinkedIn pro spolupráci?

Když přemýšlím o tom, jak najít správné lidi na LinkedIn pro spolupráci, cítím se trochu zmatený. Je tu tolik profilů a možností, že vlastně nevím, jak začít. Mám nějaké nápady na projekty, které bych chtěl realizovat, ale nevím, kde hledat potenciální partnery nebo kolegy. Může mi někdo poradit, jakým způsobem vyhledávat lidi na LinkedIn? Jaké filtry bych měl použít? Je lepší oslovit lidi, kteří mají podobné zájmy nebo dovednosti? Jak napsat zprávu, aby mě nezaměstnali jako spam? Zajímalo by mě taky, jestli je lepší hledat v určitém průmyslu nebo oblasti, nebo jestli je dobré rozšířit to i mimo obor. A co když mám málo kontaktů – pomůže mi to vůbec při hledání? Také bych ocenil rady ohledně skupin nebo diskuzí, do kterých bych se mohl zapojit. Chtěl bych mít více interakcí s lidmi z oboru a navázat nové kontakty. Jak se rychle dostat k lidem, kteří by mohli mít zájem o spolupráci? Děkuji všem za tipy a rady. Třeba mi to pomůže lépe se zorientovat v téhle sociální síti.

169 slov
1.7 minut čtení
5. 9. 2024
Filip Starý

Když chceš najít lidi na LinkedIn pro spolupráci, tak zkus začít tím, že si uděláš pořádný profil – to je základ. Pak použij vyhledávací lištu, zadej klíčová slova související s tvým projektem nebo oborem. Můžeš filtrovat podle místa, firmy, dovedností a oboru. Hlavně se zaměř na lidi s podobnými zájmy nebo dovednostmi, ale klidně koukni i mimo svůj obor – můžeš najít nečekané spojení. Když někoho oslovíš, piš krátce a jasně, vysvětli, proč ho kontaktuješ a co byste mohli společně dělat. Žádný spam! Skupiny jsou super – přidej se do těch, co odpovídají tvému zaměření a aktivně se zapojuj do diskuzí. Tím si buduješ kontakty. I když máš málo kontaktů teď, můžeš to změnit, když začneš aktivně komunikovat a navazovat vztahy. Hlavně buď trpělivý, networking chvíli trvá.

127 slov
1.3 minut čtení
10. 12. 2024
Lukáš Král

Hledání lidí na LinkedIn pro spolupráci může být fakt oříšek, ale pár tipů ti může pomoct. Zkus začít s vyhledáváním podle klíčových slov spojených s tvým projektem a filtruj podle místa nebo oboru. Když oslovuješ lidi, zaměř se na ty, kteří mají podobné zájmy nebo dovednosti – to zvyšuje šanci na odpověď.

Pokud máš málo kontaktů, nevadí, ale snaž se aktivně přidávat lidi, které potkáš na různých akcích nebo v diskuzích. Skupiny jsou skvělé místo pro navazování nových kontaktů. Připoj se k těm relevantním a zapojuj se do diskuzí.

Když píšeš zprávy, buď osobní a nezapomeň zmínit, proč je chceš oslovit – dej jim důvod, proč by měli odpovědět. Nezapomeň na to, že LinkedIn je o budování vztahů, takže buď trpělivý a snaž se pomáhat i druhým. Hlavně buď aktivní a neboj se zkoušet různé přístupy.

134 slov
1.3 minut čtení
6. 1. 2025
Filip Voříšek
Succeed.cz/Články/Úspěšné strategie pro freelancery
Networking pro freelancery: Jak efektivně budovat profesní kontakty onlineObjevte účinné strategie, jak využít sociální sítě a online platformy k rozšiřování vašich profesních kontaktů jako freelancer. Naučte se, jak zaujmou...
1000 slov
10 minut čtení
11. 8. 2024
Markéta Hájková
Přečíst článek
Podobné otázky